ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πέντε αξιοσέβαστες ομάδες, αλλά καμία δεν τρομάζει

Πέντε αξιοσέβαστες ομάδες, αλλά καμία δεν τρομάζει

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για τους αντιπάλους που θα βρει ο ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει στους ομίλους του Champions League

Βασιλεία, τελικά. Και μετά, μία από τις Φενέρμπαχτσέ, Σπάρτακ Μόσχας, Σταντάρ Λιέγης και Σλάβια Πράγας. Ολες αξιόλογες και αξιοσέβαστες ομάδες. Καμία, όμως, μεγαθήριο. Ο ΠΑΟΚ έχει τη «χρυσή» ευκαιρία να βρεθεί στα πλέι οφ για να παίξει εκεί την πρόκρισή του σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Προσωπικά πιστεύω ότι η Βασιλεία είναι πιο επικίνδυνος αντίπαλος από τους άλλους τέσσερις. Πιστεύω, δηλαδή, ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει πιο δύσκολη δουλειά στον δεύτερο προκριματικό γύρο και όχι στον τρίτο. Οι Ελβετοί έχουν εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους στους ομίλους, σε αντίθεση με τους άλλους τέσσερις, που είτε είναι ασταθείς (Φενέρμπαχτσέ, Σπαρτάκ Μόσχας), είτε δεν διακρίνονται ποτέ (Σταντάρ Λιέγης, Σλάβια Πράγας).

 

Ωστόσο, ένας καλός ΠΑΟΚ, που σημαίνει ένας ΠΑΟΚ έτοιμος όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορεί να αποκλείσει τη Βασιλεία, μπορεί σίγουρα να αποκλείσει και οποιονδήποτε από τους άλλους τέσσερις και να πάει με αυτοπεποίθηση στα πλέι οφ, όπου, θεωρητικά και λογικά, θα αντιμετωπίσει κάποια ισχυρότερη ομάδα. Δύσκολο να κερδηθεί το στοίχημα τρεις φορές, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Δεν υπάρχει «βουνό» στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ. Δεν υπάρχει αντίπαλος που προκαλεί δέος και φόβο.

 

Αλλά για να αυξήσει ο ΠΑΟΚ τις ελπίδες του για τις δύο πρώτες προκρίσεις, πρέπει να έχει κομπλέ το ρόστερ του όταν αρχίσουν οι αγώνες. Κομπλέ και ήδη δουλεμένο καλά από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν μιλάμε για το Πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται να γίνουν απαραίτητα όλα στην ώρα τους για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τους Λεβαδειακούς, ακόμη και τους Ολυμπιακούς. Αλλά εδώ μιλάμε για τον στόχο της πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα. Εδώ, για να επιτευχθούν τρεις προκρίσεις, πρέπει όντως όλα να γίνουν στην ώρα τους. Που σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να είναι συμπληρωμένη στο 100% και καλά προετοιμασμένη όταν έρθει η ώρα να δώσει τον πρώτο αγώνα με τη Βασιλεία. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την υπηρετήσουν πιστά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που χειρίζονται τα μεταγραφικά θέματα.

  

Ξέρω ότι υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ που ενοχλούνται όταν γίνεται κριτική για το γεγονός ότι υπάρχει και φέτος καθυστέρηση στις μεταγραφές. Το θεωρούν γκρίνια. Δικαίωμά τους να είναι υπεραισιόδοξοι και να μη δίνουν σημασία σε ζητήματα που, με τη δική τους λογική, τα θεωρούν ασήμαντες λεπτομέρειες. Θα τους θυμίσω, όμως, τι δήλωσε δημοσίως ο ίδιος ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Πρέπει τουλάχιστον το 90% του νέου ρόστερ να μετάσχει σε όλη την προετοιμασία». Επιτέλους, βρέθηκε ένας προπονητής του ΠΑΟΚ να πει τη σοφή κουβέντα και θα είναι κρίμα να μην εισακουστεί η αυτονόητη και εύλογη επιθυμία του.

 

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/6)

X