ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πέλκας: «Μπάλα παίζεις με το μυαλό, τα πόδια είναι απλά εργαλεία»

Πέλκας: «Μπάλα παίζεις με το μυαλό, τα πόδια είναι απλά εργαλεία»

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έδωσε τις συμβουλές του σε όσους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές θέλουν να φτάσουν στο δικό του επίπεδο απόδοσης

Τα μυστικά που τον έκαναν τον ποδοσφαιριστή που είναι σήμερα αποκάλυψε στο Μetropolis 95.5 ο Δημήτρης Πέλκας.

 

Ο διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ μιλήσε στην εκπομπή «Στη σέντρα» για τη στήριξη που είχε από την οικογένειά του στον δρόμο προς την καθιέρωση του στον Δικέφαλο

 

Παράλληλα έδωσε συμβολυλές σε όσους νεαρούς ποδοσφαιριστές θέλουν να φτάσουν στο επίπεδο που αυτός βρίσκεται σήμερα.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για τη στήριξη από την οικογένειά του: «Για να φτάσεις σε ένα τέτοιο σημείο, ξέρεις μόνο εσύ και οι άνθρωποι γύρω σου πώς το κατάφερες. Δεν ξυπνάς ένα πρωί, παίζεις στον ΠΑΟΚ και σκοράρεις σε τελικό. Προηγήθηκαν πολλά στάδια απογοήτευσης και πίκρας. Με δουλειά, υπομονή και τα λόγια του πατέρα μου κυρίως, ο οποίος είχε τον τρόπο να με καθησυχάζει, κατάφερα να φτάσω εδώ που έφτασα».

 

Για τη συμβουλή που θα έδινε σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή για το πώς θα φτάσει στο επίπεδό του: «Θα του έλεγα να το διασκεδάσει, είτε παίζει ποδόσφαιρο στην προπόνηση, στο γήπεδο είτε στο σχολείο με φίλους. Αργότερα, όταν περάσει ηλικιακά, μπαίνουν άλλες προτεραιότητες για το τι πρέπει να συμβουλεύσεις. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και να μην ακούει τους τριγύρω του, αν κάποιος του λέει ότι είναι παικταράς. Αυτός να βλέπει τι κάνει λάθος και τι πρέπει να βελτιώσει. Πρέπει το κεφάλι να είναι κάτω».

 

Για το ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο προσόν που τον έκανε να φτάσει εδώ που είναι σήμερα: «Μπάλα παίζεις με το μυαλό. Τα πόδια είναι απλά εργαλεία. Όλη η δουλειά γίνεται από το μυαλό. Πρέπει διαρκώς να ψάχνεις λύση, να κουράζεις το μυαλό για να βρίσκεις λύση μέσα στο γήπεδο. Το ότι πρέπει να τρέχεις και να είσαι γρήγορος είναι γνωστά. Το μυαλό είναι αυτό που δίνει το κάτι παραπάνω, την έξτρα κίνηση για να καταφέρεις να είσαι καλύτερος από τους άλλους».

X