ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πέλκα, Ζαμπά κοιτάξτε τον καθρέφτη...

Πέλκα, Ζαμπά κοιτάξτε τον καθρέφτη...

Δύο παίκτες με τεράστια προσόντα, δύο παίκτες που αδικούν τον εαυτό τους. Μπορούν και πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητα. ΤΩΡΑ...

Το λάθος στο γκολ της Σλόβαν θυμίζει ερασιτεχνική ομάδα. Γι’ αυτό και υπάρχει η ελπίδα πως δεν θα επαναληφθεί, δεν θα ήταν και λογικό. Μοιάζει με εξαίρεση για τον… περσινό ΠΑΟΚ που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αυτό ως δικαιολογία.

 

Δικαιολογία δεν υπάρχει για παίκτες του Δικεφάλου που πάντα θα μας απασχολούν για το… what if στην καριέρα τους. Ζαμπά και Πέλκας, για να αναφερθούμε και σε ονόματα και ας μην ήταν οι μόνοι κακοί του ΠΑΟΚ στη Σλοβακία.

 

Είναι οι μόνοι, όμως, που συνεχίζουν να πετάνε τις ευκαιρίες που παίρνουν σε… περίσσευμα. Ο Πέλκας παίζει σαν δεύτερος επιθετικός, σε θέση και που ο ίδιος γουστάρει να αγωνίζεται και παραμένει ανούσιος.

 

Ασκεί πίεση, έχει ταχύτητα, προσόντα που ψάχνουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ΑΛΛΑ είναι μονίμως… ημιτελής. Στην τελική πάσα, στην εκτέλεση, εκεί που θα πρέπει να κάνει τη διαφορά. Δεν το έκανε με τον Άγιαξ παρότι θα μπορούσε. Το να μην το κάνει με τη Σλόβαν αποτελεί ατόπημα και αφορμή για προβληματισμό. Τόσο για τον Αμπέλ Φερέιρα που τον στηρίζει, όσο και για τον ίδιο τον παίκτη. Ιδίως αυτόν…

 

Ζαμπά; Copy – paste το σχόλιο για τον Πέλκα. Τρομερά προσόντα, θολωμένο μυαλό. Τόσο απλά.

 

Και επαναλαμβάνουμε, ξεχώρισαν ως… χειρότεροι σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ είχε μόνο τον Εσίτι σε καλή μέρα. Ανασφαλής στις ενέργειές του ο Βαρέλα, απίστευτη η γκέλα του Πασχαλάκη, ακόμα και ο Φερέιρα προβλημάτισε με τις επιλογές του.

 

Αυτές που δείχνουν πως ακόμα δεν έχει μάθει καλά την ομάδα του και με τις αλλαγές του, την κόβει στα δύο. Γιατί ο ΠΑΟΚ έπεσε μετά τις παρεμβάσεις του προπονητή τους και ρίσκαρε υπερβολικά ενώ γνώριζε πως έχει έναν ακόμη αγώνα να δώσει στην Τούμπα.

 

Πλέον ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε έναν τελικό την επόμενη Πέμπτη και θα πρέπει να βρει την σοβαρότητα και την ψυχραιμία που χρειάζεται για να ανατρέψεις ένα καθαρό σκορ όπως είναι το 1-0. 

 

Μπορεί; Σίγουρα. Δεν θα είναι εύκολο, όμως...

X