ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ΠΔΕ στην ΕΠΟ δεν βιάζεται,    μήπως ούτε και η κυβέρνηση;

Η ΠΔΕ στην ΕΠΟ δεν βιάζεται,    μήπως ούτε και η κυβέρνηση;

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την ολοκλήρωση της θητείας της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ και τις προθέσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού

 

Με εκκρεμότητες που είναι άγνωστο αν θα ξεπεραστούν τις επόμενες 45 μέρες, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της θητείας της προσωρινής διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ, η οποία, σύμφωνα και με την τελευταία δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, στις 10 Φεβρουαρίου, λήγει στις 31 Μαΐου.

 

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι αν αυτές οι εκκρεμότητες θα επιτρέψουν την προκήρυξη εκλογών στην ομοσπονδία μέχρι το καλοκαίρι, ή αν θα παίξουν το ρόλο τους ώστε να δικαιωθούν όσοι υποστηρίζουν πως η ΦΙΦΑ και η κυβέρνηση δεν έχουν κανένα λόγο να βιάζονται, αφού τους βολεύει απόλυτα η κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή.

 

Σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση, πάντως, οι προθέσεις της θα φανούν σε μεγάλο βαθμό από το αν θα φέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για ψήφιση πριν το Πάσχα, όπως ο ίδιος δήλωσε πριν από ένα μήνα.

 

Κι έχει σημασία διότι το εκλογικό σύστημα αφορά και στην Πολιτεία, δεν είναι όπως η διαιτησία, για θέματα της οποίας δεν νομοθετεί αλλά παρεμβαίνει μόνο αν διαπιστωθεί ανομία ή διαφθορά.

 

Θυμίζω ότι ο προκάτοχος του κ. Βασιλειάδη, ο αλήστου μνήμης, κ. Κοντονής, είχε επαναφέρει με το δικό του νομοθέτημα σε ισχύ το νόμο Ορφανού, σύμφωνα με τον οποίο οι εκλογές πρέπει να γίνουν με 500 εκλέκτορες κι όχι με λιγότερους από 200, όπως ίσχυε μέχρι τότε.

 

Γι’ αυτό και το Διαιτητικό Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το νόμο του κράτους δεν επέτρεψε να γίνουν οι εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Τι θα κάνει, λοιπόν, τώρα ο κ. Βασιλειάδης; Θα καταργήσει την πρόβλεψη Κοντονή για το εκλογικό σύστημα, ή θα μείνει πιστός στην άποψη που εξέφρασε πριν από ένα μήνα, ότι «είναι κομβικό για εμάς η διεύρυνση της εκλογικής βάσης»

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα πια δεν είναι τι εξυπηρετεί τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο, καθώς στις εκλογές θα πάμε με έναν μόνο, τον κ. Γραμμένο.

 

Το θέμα είναι αν ο νομοθέτης θα διατηρήσει σε ισχύ μία πρόβλεψη η οποία θα μειώσει την δυνατότητα να υπάρχει ένα όργιο συναλλαγής κάθε φορά που έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ, ή αν θα επιλέξει την συνέχιση του φαινομένου.    

 

Ως προς την διαδικασία, πάντως, να θυμίσω, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ως προς τις προθέσεις του κ. Βασιλειάδη, ότι η διαβούλευση του νόμου που προτίθεται να καταθέσει πριν το Πάσχα, έχει ολοκληρωθεί από τις 9 Δεκεμβρίου. Πριν από 100 ημέρες, δηλαδή…

X