ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παθαίνει, αλλά δεν μαθαίνει

Παθαίνει, αλλά δεν μαθαίνει

Ο Γιώργος Στράντζαλης αρθρογραφεί για την ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο και για τα λάθη που έκανε η ομάδα του Πάκο Ερέρα

Αν απομονώσουμε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στη Νέα Σμύρνη όλοι θα συμφωνήσουμε στο ότι ο Αρης όχι μόνο δεν άξιζε να χάσει, αλλά θα μπορούσε να έχει κερδίσει κιόλας.

 

Στο ποδόσφαιρο όμως ο νικητής κρίνεται για το παιχνίδι του σε 90 λεπτά, όχι σε 45’, και οι κιτρινόμαυροι χθες πλήρωσαν ακόμη ένα χαμένο ημίχρονο. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η ομάδα του Πάκο Ερέρα “πετάει” μισό αγώνα. Το ίδιο έγινε και με τον Αστέρα Τρίπολης, το ίδιο έγινε και στους Ζωσιμάδες, το ίδιο και χθες. Τρία σερί παιχνίδια Πρωταθλήματος δηλαδή.

 

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να αποτελεί σύμπτωση και είναι γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους παίκτες, κυρίως τον Πάκο Ερέρα. Κανένας δεν αμφισβητεί οτι ο Αρης είναι ένα καινούργιο σύνολο που σίγουρα χρειάζεται χρόνο, διότι συνεχώς μπαίνουν νέα πρόσωπα στα πλάνα του προπονητή. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την… τάση των κιτρινόμαυρων να σπαταλούν διαρκώς χρόνο, να αδικούν τους εαυτούς τους και κυρίως την προσπάθειά τους.

 

Ο Αρης, αν θέλει να διατηρήσει τον ενθουσιασμό που επικρατεί μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, είναι αναγκασμένος να μάθει να κερδίζει σε τέτοιες έδρες, όπως της Νέας Σμύρνης και των Ζωσιμάδων. Ο χαρακτήρας μίας ομάδας φαίνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια και μάλιστα σε αυτές τις έδρες, κόντρα σε αντιπάλους ποιοτικά κατώτερους. Αν εξαιρέσουμε την πρεμιέρα στη Λαμία, που δεν ήξερες κανείς το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, τότε ο Αρης είναι δεδομένο οτι έχει δρόμο μπροστά του μέχρι να γίνει αξιόπιστος και μακριά από την έδρα του.

 

Στα Γιάννενα έφταιγε η τύχη, χθες όμως ο Αρης έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Πέταξε ένα ημίχρονο στο οποίο δεν είχε ενέργεια, ήταν αργός σε σκέψη και σε κίνηση, ενώ αυτή τη φορά πλήρωσε και την αμυντική του συμπεριφορά. Ορθή η σκέψη του Ερέρα να διαφοροποιήσει το σύστημα (από 4-3-3 σε 3-4-3). Δικαιώθηκε για την επιλογή του Κωνσταντινίδη, αφού υπερτερεί επιθετικά του Τζανακάκη, και δημιούργησε προβλήματα αν και το παιχνίδι “παίχτηκε” περισσότερο από τον Μενέντεθ. Οπως σωστά έβαλε στο παιχνίδι και τον Μαρτίνες, ο οποίος σύντομα κι εφόσον βρεθεί στο 100% θα αποτελεί βαρύ χαρτί για την επίθεση.

 

Σε σχέση όμως με το πρώτο ημίχρονο είχε να διαχειριστεί μία πιο κλειστή άμυνα, με αποτέλεσμα ο Αρης να θέλει, αλλά να μην μπορεί τελικά να φτάσει έστω να πάρει τον βαθμό και να μπει σε mood ντέρμπι με διαφορετική ψυχολογία. Δεύτερη φορά που την παθαίνει, το θέμα είναι να μαθαίνει…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/10)

 

X