ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παρουσίαση του VAR από την UEFA στις 16 ομάδες του Champions League

Παρουσίαση του VAR από την UEFA στις 16 ομάδες του Champions League

Συνάντηση UEFA με τους 16 συλλόγους που θα συμμετάσχουν στη νοκ-άουτ φάση του Champions League

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κάλεσε τους εκπροσώπους των 16 συλλόγων σε συνάντηση στη Φρανκφούρτη για να τους ενημερώσει για το σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους διαιτητές στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

 

Το VAR εισάγεται στο UEFA Champions League από την επόμενη εβδομάδα μετά τους επιτυχείς τεχνολογικούς ελέγχους και την εκπαίδευση των διαιτητών τους τελευταίους μήνες.

 

Ροζέτι: «Επωφελές το VAR»

 

Οι προπονητές και οι εκπρόσωποι των συλλόγων που συνεχίζουν στην φάση των "16", συμμετείχαν σε μια παρουσίαση από τον επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, ο οποίος τους εξήγησε ότι η ομάδα VAR θα ελέγχει διαρκώς για σαφή και προφανή σφάλματα που σχετίζονται  τα γκολ, πέναλτι και κόκκινες κάρτες.

 

«Ήταν πολύ σημαντικό να μιλήσουμε άμεσα με τους συλλόγους. Να τους εξηγήσουμε πώς σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το VAR στο UEFA Champions League και πώς ετοιμάσαμε τους διαιτητές γι 'αυτό. Είναι σημαντικό να κατανοεί κανείς όποτε μπορεί να παρέμβει το VAR, αλλά να καταλαβαίνει επίσης πότε δεν θα παρέμβει το VAR.

 

Υπήρξαν καλές συζητήσεις και τα σχόλια που λάβαμε ήταν πολύ θετικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το VAR θα είναι επωφελές, καθώς θα προσφέρει βοήθεια, που θα επιτρέψει στους διαιτητές να μειώσουν τις σαφώς εσφαλμένες αποφάσεις, κάτι που τελικά είναι καλό για τους συλλόγους, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο Ροζέτι.

 

Πού αλλού θα χρησιοποιηθεί το VAR

 

Εκτός από το UEFA Champions League, το VAR θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του UEFA Europa League στο Μπακού, στους τελικούς της UEFA Nations League στην Πορτογαλία τον Ιούνιο και στο Euro U-21 στην Ιταλία τον ίδιο μήνα.

 

Επίσης, στο Super Cup του 2019, ενώ η UEFA σχεδιάζει να επεκτείνει στη συνέχεια τη χρήση του VAR στην τελική φάση του UEFA EURO 2020, καθώς και στο UEFA Europa League 2020/21 από το στάδιο των ομίλων.

X