ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παραίτηση Διαμαντόπουλου: Μια κίνηση με αιτίες

Παραίτηση Διαμαντόπουλου: Μια κίνηση με αιτίες

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του από τον Άρη

Ενα χρόνο και δύο μήνες μετά την πρόσληψή του στην Π.Α.Ε. Αρης -ήταν στις 27 Ιουνίου του 2018- ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος υπέβαλε χθες την παραίτησή του, με τον Θόδωρο Καρυπίδη να την αποδέχεται ρίχνοντας ουσιαστικά τους τίτλους τέλους στη συνεργασία τους. Μία συνεργασία με καλές και κακές στιγμές, όπως συμβαίνει εξάλλου σε κάθε “οικογένεια”, πόσο δε μάλλον σε μία ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία.

 

Ομολογουμένως πρόκειται για μία εξέλιξη που τάραξε τα νερά, για τους έχοντες όμως γνώση της κατάστασης δεν ήρθε τόσο απρόσμενα και σε καμία περίτπωση δεν αιφνιδίασε.

 

Ήταν κάτι που οι δύο πλευρές είχαν αφήσει να εννοηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τη συνάντηση που είχαν δύο ημέρες μετά το “ναυάγιο” του Αρη στη Νορβηγία και δη την ήττα με 3-0 από τη Μόλντε. Όταν ο τεχνικός διευθυντής εξέφρασε την “επιθυμία” του να αποχωρήσει στον ισχυρό άνδρα της Π.Α.Ε., ο οποίος στο διάστημα που ακολούθησε δεν έκανε – όπως φάνηκε – προσπάθεια να του αλλάξει γνώμη. Αυτό δείχνει σίγουρα ότι η σχέση τους περνούσε μία κρίση και είχαν τις διαφωνίες τους.

 

Από τη στιγμή μάλιστα που ούτε η μία πλευρά ούτε η άλλη έριξε… νερό στο κρασί της, αργά η γρήγορα θα οδηγούνταν στη χθεσινή εξέλιξη. Η τελική απόφαση παραίτησης πάρθηκε από τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο προχθές το βράδυ, οπότε και την κοινοποίησε στον Θόδωρο Καρυπίδη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Όπως ισχυρίστηκε και στη χθεσινή επιστολή παραίτησής του: “Συναντήθηκα με τον κ. Καρυπίδη, τον όποιον και ενημέρωσα για την απόφασή μου να παραιτηθώ από το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΡΗ. Η απόφασή μου αυτή έχει να κάνει με αυστηρά προσωπικούς λόγους. Λόγοι, για τους οποίους ο κ. Καρυπίδης ήταν ενήμερος τους τελευταίους τρεις μήνες.

 

Θέλω να τον ευχαριστήσω, που μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ σε αυτόν τον σπουδαίο Σύλλογο και, που μαζί με αυτόν αρωγό, εργαστήκαμε σκληρά να τον επαναφέρουμε εκεί που του αξίζει. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να βάζει τον πήχη ψηλά. Θέλω να τον ευχαριστήσω επίσης για τον σεβασμό που έδειξε στην επιθυμία μου.

 

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες μου στο ποδοσφαιρικό τμήμα και όλους τους ποδοσφαιριστές, που συνεργάστηκα αυτό το διάστημα. Ελπίζω, για όποιον αδίκησα, ο Θεός να με συγχωρέσει.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά έναν συνεργάτη και φίλο τον προπονητή της ομάδας, κ. Σάββα Παντελίδη, που μαζί καταφέραμε αρκετά όμορφα πράγματα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να ανεβάζει το επίπεδο αυτής της ομάδας με τον τρόπο που ξέρει αυτός καλύτερα και δεν είναι άλλος από τη σκληρή δουλειά.

 

Επιτυχία για εμένα προσωπικά είναι να κανείς τον κόσμο να περιμένει την Κυριακή και αυτή τη στιγμή το Χαριλάου σφύζει από ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά δύο πολύ μεγάλους φίλους του ΑΡΗ, που μ’ ένα χαμόγελο και μ’ έναν καλό λόγο ήταν πάντα εκεί για εμένα. Δημήτρη και Ηλία, σας ευχαριστώ. Καλή σεζόν να έχει η ομάδα, πολύ καλύτερη από την περσινή”, ανέφερε αναλυτικά.

 

«Τον ευχαριστούμε, θα παραμείνει φίλος»

Την επιστολή παραίτησης τού Διαμαντόπουλου ακολούθησε η δήλωση από τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας τονίζει πως η συμβολή του πρώην πλέον αθλητικού διευθυντή στην περσινή πετυχημένη σεζόν ήταν σημαντική… “ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θόδωρος Καρυπίδης, σεβόμενος τους «προσωπικούς λόγους» του κ. Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, έκανε αποδεκτή σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή. Η παρουσία και η συμβολή του κ. Διαμαντόπουλου στην περσινή πετυχημένη σεζόν της ομάδας μας υπήρξε σημαντική και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του. Θα παραμείνει για πάντα φίλος του ΑΡΗ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα”.

 

Τα αίτια του διαζυγίου

Πολλά μπορούν να ειπωθούν γι’ αυτό το διαζύγιο, σίγουρα όμως τα βασικά αίτια τα γνωρίζουν μόνο οι δύο πλευρές. Ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος. Ο τελευταίος έφυγε εκ του αποτελέσματος πετυχημένος, σε επιλογές παικτών, διαπραγματεύσεις, διαχείριση κρίσεων (δεν πέρασε και λίγες το κλαμπ πέρυσι). Όπου υπάρχει καπνός, ωστόσο, υπάρχει και φωτιά. Άσχετα αν επιχείρησαν να παρουσιάσουν το θέμα στην τελική του διάσταση και δίχως επιμέρους λεπτομέρειες, είναι ότι όταν τερματίζεται μία κατά γενική ομολογία αποτελεσματική συνεργασία, κάτι συμβαίνει. Το τελευταίο διάστημα η συνεργασία τους περνούσε κρίσεις και πολλές φορές επιχειρήθηκε να βρεθεί λύση, με εκατέρωθεν υποχωρήσεις, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στην ουσία δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τη συνεργασία που ξεκίνησαν πέρυσι λόγω των (πολλών) διαφωνιών που προέκυψαν, είτε σε αγωνιστικά θέματα είτε σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας. Ακόμα και σε επιλογές προσώπων που αφορούν το υπαλληλικό προσωπικό της εταιρίας, αλλά και το καθαρά αγωνιστικό τμήμα. Ο μεν (Διαμαντόπουλος) είχε άλλη φιλοσοφία και απαιτήσεις, ο δε (Καρυπίδης) είτε δεν μπορούσε – ή δεν ήθελε- να ανταποκριθεί, είτε ήθελε να έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο, ακόμα και σε διαπραγματεύσεις. Εν ολίγοις, Διαμαντόπουλος και Καρυπίδης “συγκρούστηκαν” μέσα από την καθημερινότητα του κλαμπ. Και από τη στιγμή που δεν υπήρχε η διάθεση να ξεπεραστούν τα θέματά τους προέκυψε το διαζύγιο.

 

Η επόμενη μέρα στον Αρη

Η… ζωή συνεχίζεται. Και στον Αρη είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα και το πώς η ομάδα θα μπει στο μαραθώνιο της νέας Super League ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις με τον μέχρι χθες αθλητικό της διευθυντή. Η αποχώρηση του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου σαφέστατα αφήνει ένα σημαντικό κενό, διότι μεταξύ των άλλων ήταν και ο άνθρωπος που συνέδεε τα αποδυτήρια με τα γραφεία, αυτός που επικοινωνούσε για όλα τα ζητήματα-προβλήματα με τον προπονητή. Ενα κενό που θα πρέπει να καλυφθεί. Το πώς και το πότε είναι καθαρά θέμα τού Θόδωρου Καρυπίδη, καθώς από χθες η μπάλα είναι στο δικό του… γήπεδο.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X