ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η παράσταση του Γκαρθία και τα ζητήματα που ανέδειξε

Η παράσταση του Γκαρθία και τα ζητήματα που ανέδειξε

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει τα ζητήματα που φέρνει στην επιφάνεια ο χειρισμός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Τούμπας

Η θεατρική παράσταση του Γκαρθία, την οποία του έδωσε το δικαίωμα να παίξει ο ανεγκέφαλος οπαδός που πέταξε το ρολό από ταμειακή μηχανή, έβαλε σε μπελάδες τον ΠΑΟΚ και έφερε στην επιφάνεια μια σειρά από ζητήματα.

 

Το πρώτο, ασφαλώς, είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για σοβαρό ποδόσφαιρο, για ποδόσφαιρο το οποίο βρίσκεται σε περίοδο εξυγίανσης, όταν για… ψύλλου πήδημα δεν ξεκινάει ένα παιχνίδι.

 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για σοβαρό ποδόσφαιρο, όταν είναι ξεκάθαρο ότι μια ομάδα ψάχνει να βρει τρόπους για να προκαλέσει τους αντιπάλους της, ώστε αυτοί να αντιδράσουν, να υπάρξει μια ενέργεια που θα δώσει το δικαίωμα να οδηγηθεί το παιχνίδι σε διακοπή και να κριθεί στα χαρτιά.

 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για σοβαρό ποδόσφαιρο όταν υπάρχει συζήτηση σχετικά με τους γιατρούς των αγώνων στην Superleague, άλλοι εκ των οποίων είναι υπάλληλοι κάποιων ομάδων και άλλοι υπάλληλοι εταιρειών που είναι χορηγοί σε κάποιες ομάδες, παρόλα αυτά ουδείς αντέδρασε στην αρχή της σεζόν όταν είδε την σχετική λίστα.

 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για σοβαρό ποδόσφαιρο, όταν οι παράγοντες μιας ομάδας μπορούν να επιβάλλουν στον διαιτητή της αναμέτρησης τις απόψεις τους και αυτός ως άλλος… Πόντιος Πιλάτος να νίπτει τας χείρας του και να αποφασίζει με βάση ένα πλαίσιο το οποίο του υπαγόρευσαν και όχι με βάση τις εισηγήσεις των αξιωματούχων του αγώνα.

 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για σοβαρό ποδόσφαιρο και για εξυγίανση, όταν ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού, δηλώνει ότι δεν ξέρει τι γράφει το φύλλο αγώνα, παρόλα αυτά εκτιμά ότι ο «ηλίθιος οπαδός που πέταξε το ρολό χαρτιού από ταμειακή μηχανή, πήρε στον λαιμό του τον ΠΑΟΚ»

 

Αφήνει να εννοηθεί, δηλαδή, ότι ο ΠΑΟΚ θα υποστεί συνέπειες, χωρίς ακόμη να έχει επιληφθεί ο αθλητικός δικαστής, χωρίς να γνωρίζει τι θα καταθέσουν στην πειθαρχική επιτροπή οι νομικοί των δύο ομάδων, χωρίς καν να προκύπτει κάτι ξεκάθαρα από το φύλλο αγώνα, όπως είχε συμβεί στο παιχνίδι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ την προηγούμενη σεζόν, με τον τραυματισμό του Ιβιτς.

 

Αντε μετά να μην σκεφτείς, όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι, ότι στις επόμενες εκλογές ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να εκτεθεί στον Πειραιά για να διεκδικήσει την είσοδό του στην Βουλή…       

X