ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παραδοχή από Μαρτίνς: «Αντιμετωπίσαμε έναν πολύ δυνατό ΠΑΟΚ»

Παραδοχή από Μαρτίνς: «Αντιμετωπίσαμε έναν πολύ δυνατό ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναγνώρισε την ανωτερότητα του Δικεφάλου σε συνέντευξή του στην Πορτογαλία

Την ισχύ του φετινού ΠΑΟΚ αναγνώρισε ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «A Bola».

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε τον απολογισμό της πρώτης του σεζόν στους «ερυθρόλευκους» μιλώντας για τις εμπειρίες του από τον σύλλογ και τη χώρα μας.

 

Ο Μαρτίνς τόνισε ότι το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του αναγνωρίστηκε από τους Ελληνες φιλάθλους αλλά και ο Δικέφαλος ήταν πιο έτοιμη ομάδα από τη δική του.  

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς για: 

 

- την πρώτη σεζόν του στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πρεστίζ και τίτλους και παίζει πάντα για να είναι πρωταθλητής. Αυτό θέλαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Γνωρίζαμε ότι η πρώτη σεζόν θα ήταν δύσκολη διότι η ομάδα προερχόταν από μια περίοδο ιδιαίτερη και χρειαζόταν να αλλάξει ριζικά το προφίλ της κοιτώντας προς το μέλλον. Από αυτή την άποψη πετύχαμε. Είχαμε 21 νέους παίκτες και φτιάξαμε μια ποιοτική ομάδα ικανή να προσφέρει ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε, αλλά οι φίλαθλοι και οι αρμόδιοι αναγνώρισαν την δουλειά και τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτή έγινε. Η Ελλάδα αναγνώρισε το ποδόσφαιρό μας: μια νεανική ομάδα με πολλή ποιότητα». 

 

- το αν είναι ικανοποιημένος με την ως τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα: «Πολύ. Στον Ολυμπιακό οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Ακόμα και ο Μιράντα, που πέρασε από τη Μπενφίκα, και ο Ποντένσε, που ήρθε από τη Σπόρτινγκ, αναγνωρίζουν την ποιότητα της ακαδημίας του Ολυμπιακού, που είναι καλύτερη και από αυτές που υπάρχουν στην Πορτογαλία. Υπάρχουν συνθήκες για να δουλέψει σε υψηλό επίπεδο ένας επαγγελματίας. Μπορούν να το πουν αυτοί που δούλεψαν με τον Πάουλο Μπέντο, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Βίτορ Περέιρα και τον Μάρκο Σίλβα. Όταν φτάσαμε είδαμε μια εξαιρετική οργάνωση σε κάθε επίπεδο». 

 

- το γεγονός ότι δεν κατέκτησε το Πρωτάθλημα, κάτι που κατάφεραν άλλοι συμπατριώτες του στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Είναι αλήθεια, αλλά επαναλαμβάνω: έπρεπε να φτιάξουμε μια ομάδα. Οι άλλοι είχαν έτοιμο υλικό. Και επίσης αντιμετωπίσαμε έναν ΠΑΟΚ πολύ δυνατό. Κάναμε φανταστική δουλειά, το αναγνώρισαν οι παίκτες, ο πρόεδρος, όσοι βλέπουν. Και, επίσης, φτιάξαμε παίκτες που είναι στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως ο Σισέ, ο Φορτούνης, ο Ποντένσε, ο Καμαρά». 

X