ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παπαθεοδώρου: «Δεν είναι προσωπική κόντρα του Γιάννη το ματς με ΗΠΑ»

Παπαθεοδώρου: «Δεν είναι προσωπική κόντρα του Γιάννη το ματς με ΗΠΑ»

Τι δήλωσε ο πρώην προπονητής του Δικεφάλου ενόψει της αναμέτρησης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

Το κλειδί για να πάρει το παιχνίδι με τις ΗΠΑ η Εθνική Ελλάδος είναι να καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό σύμφωνα με όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην κάμερα του OPEN TV.

 

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και νυν της ΑΕΚ φρόντισε να βγάλει από τους ώμους του Αντετοκούνμπο την ανάγκη για επιτυχία της γαλανόλευκης τονίζοντας ότι ο Σκουρτόπουλος έχει ένα σύνολο που μπορεί να πετύχει πολλά σε ομαδικό επίπεδο.

 

Για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ: «Βασική προϋπόθεση για να είμαστε στο παιχνίδι είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό. Η ομάδα τους μπορεί να μεταφέρει γρήγορα και αποτελεσματικά την μπάλα από την άμυνα στην επίθεσή. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο ταλέντο αλλά είναι η τρίτη χειρότερη επίθεση στο τουρνουά, κάτι που καλύπτεται από το επιθετικό ριμπάουντ. Μπορούμε να το κοντρολάρουμε αυτό, αλλά χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση σε όλα τα σουτ. Πρέπει να έχουμε κατοχή και να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ».

 

Για τον διακόπτη που... πρέπει να γυρίσει και αν μπορεί να αλλάξει εικόνα η Ελλάδα: «Ναι, ειδικά αν υπάρχει αυτό το υλικό. Έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες, που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Τώρα τα παιχνίδια είναι πιο κρίσιμα και υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση. Πιστεύω θα έχουμε καλύτερη εικόνα, θα βελτιώσουμε την συγκέντρωσή μας, κυρίως στην άμυνα».

 

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Θεωρώ ότι η επίθεση θα παίξει τον ίδιο ρόλο με την άμυνά μας. Έχουμε σχήματα με τα ψηλά γκαρντ που δεν είναι ιδιαίτερα δημιουργικά, αυτό μας κάνει προβλέψιμους. Πρέπει να έχουμε στόχο στην επίθεση και να κάνουμε σωστές επιλογές, ενώ θα χρειαστούμε και το μακρινό σουτ. Πρέπει να έχουμε καλά ποσοστά ώστε να βάλουμε πίεση στους αντιπάλους μας».

 

Για τον Αντετοκούνμπο: «Δεν είναι μία προσωπική κόντρα του Γιάννη. Έχουμε προσωποποιήσει γενικά όλο αυτό το διάστημα την Εθνική, όχι άδικα, αλλά έχουμε δημιουργήσει μεγάλες απαιτήσεις γύρω από ένα παιδί 24 ετών. Είναι ο MVP και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά υπάρχει βάρος για επιτυχία πάνω του. Η Εθνική έχει καλούς παίκτες και μπορεί να πετύχει πολλά σε ομαδικό επίπεδο».

 

 

X