ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΠΑΟΚ: Η τεράστια ευκαιρία για την αρχή της νέας εποχής

ΠΑΟΚ: Η τεράστια ευκαιρία για την αρχή της νέας εποχής

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και την ισχυροποίηση του ρόστερ με στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ

Mε την προυπόθεση ότι θα συμβεί τελικά αυτό που σήμερα θεωρείται βέβαιο, να κατακτήσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα, ένας μόνο μπορεί να είναι ο αμέσως επόμενος στόχος. Να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο το ρόστερ, ώστε η ομάδα να προκριθεί σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι ο μονόδρομος για να ανεβεί ο ΠΑΟΚ σε άλλο επίπεδο.

 

Οπως αποδείχτηκε, η κατάκτηση τίτλων στις εγχώριες διοργανώσεις δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση από τη στιγμή που υπάρχει το χρήμα. Το χρήμα δημιουργεί αξιόλογο ρόστερ κι όταν υπάρχει και ένας καλός προπονητής γίνεται μια ομάδα ανώτερη ποιοτικά από τους ανταγωνιστές της. Το ερώτημα που εξακολουθεί να ζητά απάντηση είναι πώς θα δημιουργηθεί η ομάδα η οποία θα καταφέρει να πάρει εισιτήριο για όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Το υπάρχον έμψυχο δυναμικό του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να υποτιμηθεί, αλλά ούτε και να υπερεκτιμηθεί. Μπορεί να είναι ικανό να κερδίζει τους Απόλλλωνες, τους Λεβαδειακούς, τη δήθεν πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον προβληματικό Ολυμπιακό, αποδείχτηκε, όμως, ότι δεν μπορεί να σηκώσει ανάστημα απέναντι σε μια Μπενφίκα, άρα το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να το σηκώσει ούτε απέναντι στις πολλές ανώτερες από την Μπενφίκα μεγάλες ευρωπαικές ομάδες.

 

Από την άλλη, μια πρωταθλήτρια ομάδα, καλά δουλεμένη, με πετυχημένη “χημεία”, με ομοιογένεια και με εξαιρετικό αγωνιστικό πνεύμα, δεν πρέπει να υποστεί πολλές αλλαγές, για να μη χρειαστεί να γίνει δουλειά από την αρχή για να βρει “χημεία” και συνοχή. Και επειδή είναι βέβαιο ότι μ’ αυτή τη λογική συμφωνούν οι ίδιοι οι δημιουργοί του φετινού ΠΑΟΚ, αυτονόητα μιλάμε για την ανάγκη της απόκτησης μόνο τριών-τεσσάρων παικτών στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.


Το στοίχημα που θα κληθούν να κερδίσουν ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του είναι να ευστοχήσουν σ’ αυτές τις τρεις-τέσσερις επιλογές. Να πάρουν παίκτες πραγματικά μεγάλους, που, με τα προσόντα τους, θα βελτιώσουν το ρόστερ και θα συμβάλλουν κι αυτοί στη δημιουργία μιας ομάδας που δεν θα φαντασιώνεται μόνο θέση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα είναι και ικανή να την κατακτήσει.


Αυτό θα είναι το πιο κρίσιμο στοίχημα για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Από το αν κερδηθεί εξαρτάται το πέρασμά του σε μια άλλη εποχή. Οι συνεχείς συμμετοχές σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ φέρνουν λεφτά, τα λεφτά βελτιώνουν το ρόστερ, το βελτιωμένο ρόστερ οδηγεί σε νέες επιτυχίες, οι νέες επιτυχίες εξασφαλίζουν κι άλλα λεφτά και… πάει λέγοντας, σε έναν κύκλο δημιουργικό, που οδηγεί στην απόλυτη υγεία και την καταξίωση. Αυτός ο κύκλος δεν άνοιξε ακόμη για τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί μια τεράστια ευκαιρία για να γίνει επιτέλους η αρχή.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/3)

 

 

 

X