ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ στο μάτι του κυκλώνα παγιδευμένος αλλά… όρθιος!

Ο ΠΑΟΚ στο μάτι του κυκλώνα παγιδευμένος αλλά… όρθιος!

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί και σχολιάζει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ βάλλεται από παντού, αλλά καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του

Και όμως, παρά τις προειδοποιήσεις και τα μηνύματα που υπήρχαν για ένα πιθανό «στήσιμο» των δύο καθοριστικών παιχνιδιών, οι ανταγωνιστές του κατάφεραν να τον αιφνιδιάσουν και να βραχυκυκλώσουν την πορεία του. Παράλληλα, πέτυχαν (γιατί περί επιτυχίας πρόκειται) να οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέες περιπέτειες οι οποίες όμως εξυπηρετούν τα σκοτεινά τους συμφέροντα, με νέα καπελώματα και ευρωπαϊκές αποικιοκρατικές επιτροπές.

 

Μέτρα που τα είχε ήδη στο συρτάρι του και έτοιμα, ο ισχυρός άνδρας της UEFA, γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη. Θα έλεγε κανείς ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ασυγχώρητα αφελής και ευκολόπιστος από τη στιγμή που επαναπαύτηκε στις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της «νέας κατάστασης», ότι δηλαδή οι εγκληματικές οργανώσεις και το παρασκηνιακό σύστημα που τις εξέθρεψε επί δεκαετίες αποτελούν οριστικό παρελθόν! Ετσι, δέχθηκε σχεδόν αδιαμαρτύρητα στα δύο πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς, διαιτητές φορτωμένους με τα παράσημα της θρυλικής παράγκας. Τι κι αν από αυτή εδώ τη στήλη προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε και να αφυπνίσουμε. Θεωρώντας αυτή την περίπτωση σαν μια πολύ μεγάλη απερισκεψία. Ο ένας (Αρετόπουλος), αποδεδειγμένα οπαδός του Ολυμπιακού, συνεργάστηκε άψογα με τους «σκηνοθέτες» της μη διεξαγωγής του αγώνα μιας άθλιας ποδοσφαιρικής παράστασης στην οποία πρωταγωνίστησε ο άβουλος και αξιολύπητος Ισπανός προπονητής της ομάδας του λιμανιού.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί η ευκαιρία στην κυρία Σκουλαρίκη σε πρώτο βαθμό να επιβάλλει εξοντωτικές ποινές για τον ΠΑΟΚ και να δωρίσει τους βαθμούς της νίκης στην ομάδα η οποία δολίως μεθόδευσε τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Απόφαση η οποία στο δευτεροβάθμιο διατηρήθηκε στο πλέον σημαντικό κομμάτι της, το οποίο ήταν καταδικαστικό για τους γηπεδούχους. Για τον δεύτερο (Κομίνης) νωπές είναι οι εικόνες και οι διαπιστώσεις της γι’ αυτό που «διέπραξε». Ως εκ τούτου δεν χρειάζονται λεπτομερείς αναφορές. Με δύο λόγια λοιπόν η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι οι δύο ανταγωνιστές πέτυχαν σε απόλυτο βαθμό τον στόχο τους. Μπλόκαραν στο πιο κρίσιμο σημείο την πορεία του ΠΑΟΚ. Επιπρόσθετα με τη συνδρομή του συνόλου των Μ.Μ.Ε. του Λεκανοπεδίου (συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής τηλεόρασης) άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε η παρορμητική και λαθεμένη συμπεριφορά του μεγαλομετόχου και έστησαν μια πραγματική επικοινωνιακή κόλαση. Μια δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, αποπνικτική και αφόρητα πιεστική για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

 

Το πιστόλι του Ιβάν, που ασφαλώς δεν ήταν με εκείνο που πριν από λίγες μέρες το έβαλαν στον κρόταφο του Ουάρντα κάποιοι γνωστοί άγνωστοι όπως και με εκείνο που πυροβόλησαν τα πόδια του δικηγόρου Λίβα έγινε σημαία και εξαφάνισε από την επικαιρότητα ακόμη και τις ειδήσεις τεράστιου εθνικού ενδιαφέροντος (οι Τούρκοι κοντεύουν να φτάσουν στα Γιάννενα, εμείς αναποδογυρίζουμε την Ελλάδα για το ποδόσφαιρο). Οι «καναλάρχες» άδραξαν δικαιολογημένα την ευκαιρία και έβαλαν γενικευμένο πυρ στον κοινό στόχο. Όπερ κοινός στόχος σημαίνει, η επιχειρηματική τους κόντρα με τον επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους, Ιβάν, σε συνδυασμό με τον εξοστρακισμό του εξίσου επικίνδυνου στις αθλητικές τους επιδιώξεις ΠΑΟΚ. Ξεσήκωσαν το σύμπαν! Μέχρι και ο Μαντούβαλος με τον Κούγια βγήκαν στο μπαλκόνι! Στη σειρά οι δημοσιογράφοι της Αθήνας! Απειλές και εκβιασμοί προς πάσα κατεύθυνση.

 

Η Κυβέρνηση αναρίγησε και εξακόντισε τις γνωστές απειλές της, ενώ η αντιπολίτευση κινήθηκε στο γνωστό κουραστικό αντι-ΠΑΟΚτσήδικο μοτίβο της που στόχευε στον μεγαλομέτοχο.  Ο υφυπουργός Αθλητισμού προϊδέασε, αλλά και εξήγγειλε σοβαρά μέτρα (τα οποία βαρεθήκαμε να ακούμε και από τον προκάτοχο του) τα οποία όπως και ο ίδιος αποκάλυψε τα συζήτησε και τα συμφώνησε με ποιον λέτε; Με τον γιο του Σάββα Θεοδωρίδη! Όπως αντιλαμβάνεστε, τα βρήκαν πολύ εύκολα μεταξύ τους από τη στιγμή που και οι δυο είναι οπαδοί της ίδιας ομάδας! Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθούν όλα τις επόμενες μέρες και για λίγες εβδομάδες. Μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων θα δοθούν ή δεν θα δοθούν σωστές λύσεις. Εκείνο που έχει σημασία όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δύο πράγματα δεν θα διαγραφούν από τη μνήμη και την εκτίμηση του κόσμου. Το ένα αφορά το γεγονός των δυο στημένων ποδοσφαιρικών πραξικοπημάτων και το άλλο ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι και θα παραμείνει ο ουσιαστικός, αλλά και ηθικός πρωταθλητής αυτής της ταραγμένης περιόδου. Ότι και να συμβεί από εδώ και πέρα αυτά θα παραμείνουν αναλλοίωτα και ιστορικά καταγεγραμμένα που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.

 

Υ.Γ. Σε αυτές τις στιγμές είναι ανάγκη η ασπρόμαυρη οικογένεια να κάνει την αυτοκριτική της (με πρώτο τον μεγαλομέτοχο).  Να αναγνωρίσει τα λάθη της και ενωμένη να προχωρήσει μπροστά για να αντιμετωπίσει δυναμικά και αποφασιστικά τους άθλιους Αθηνο-

X