ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ πάει τώρα φουλ για το 5x3=15…

Ο ΠΑΟΚ πάει τώρα φουλ για το 5x3=15…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για το αήττητο που κρατάει ο ΠΑΟΚ και την συνέχεια με την τετράδα αγώνων μετά την διακοπή του πρωταθλήματος

Εντάξει. Δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ το 4χ3=12 στην τετράδα των αγώνων η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Κράτησε βέβαια, το αήττητο. Και μεταξύ μας η ουσία του αήττητου είναι πλέον για την δόξα την οποία ήδη απολαμβάνει ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος. Έμεινε συνάμα και στον ίδιο βαθμολογικό απολογισμό εφέτος με πέρυσι. Δεν επιχειρούμε σύγκριση. Αναφορά κάνουμε.

 


Not bad, που λένε και στην… καθομιλουμένη! Not bad, αρκεί η εφετινή συνέχεια στο Πρωτάθλημα να είναι ανάλογη της περυσινής βεβαίως, βεβαίως.
Η επόμενη – μετά την διακοπή των ημερών - τετράδα αγώνων του ΠΑΟΚ (με Λαμία εντός, Βόλο εκτός, Παναθηναϊκό εκτός, ΟΦΗ εκτός) προσφέρεται για το ποθούμενο 4χ3=12. Την ίδια περίοδο οι αντίπαλοι του κι είπαμε: Οι σοβαροί αντίπαλοι του στο «μέτωπο» των τίτλων… Αυτοί λοιπόν, υποβάλλονται σε σειρά δυσκολότερων αγώνων. Αν κι η δυσκολία κάθε αγώνα φαίνεται στο αποτέλεσμα του. Δίχως τούτο να αποτελεί δική μας… σοφιστεία (αυτό έλειπε!) αλλά του Άρι Χάαν. Ήταν λίγο πολύ φιλοσοφία του θαύματος του Άγιαξ όταν ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν αστέρας εκείνου του απαστράπτοντος ανεπανάληπτου γαλαξία. Το έλεγε συχνά πυκνά στην Τούμπα. Το μάθαμε. Το αντιγράψαμε. C(l)opy right, που λέμε επίσης, στην... καθομιλουμένη!

 


Η προηγούμενη τετράδα με την επόμενη (θα) έχουν συν τους άλλοις μία σημαντική διαφορά. Στο ξεκίνημα της προηγούμενης τετράδας (με τον Ατρόμητο, εκτός), ο ΠΑΟΚ δεν ήταν στην ίδια αγωνιστική κατάσταση με αυτήν του ξεκινήματος της επόμενης τετράδας. Καταγράφεται σαφής βελτίωση του. Αύξηση της ισχύος του. Και τόνωση της ψυχολογίας του. Καταγράφεται κυρίως, πρόοδος στην γνώση του Αμπέλ Φερέιρα για την ομάδα του και της ομάδας του για τον Αμπέλ Φερέιρα. Μεγάλη υπόθεση.

 


Προσθέστε σε αυτά τα καθ’ ημάς διαφορετικά – προς το καλύτερο – στοιχεία… Την επιστροφή του Ζοσέ Μαουρίσιο και την επικείμενη άμεσα επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Προσθέστε – με άλλα λόγια – μία τρομακτικής ισχύος… ενίσχυση του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Κι αντιληφθείτε τι προσδοκούν οι φίλοι του «δικέφαλου».
Γι’ αυτό σας λέμε πως η επόμενη τετράδα (με Λαμία εντός, Βόλο εκτός, Παναθηναϊκό εκτός, ΟΦΗ εκτός) προσφέρεται για την τουλάχιστον, απόλυτη εγκατάσταση του ΠΑΟΚ στην κορυφή.

 


Εάν κι εφ’ όσον …εξελίξουμε την υπόθεση μας για το 4χ3=12, με μεγάλη δόση λογικής σε 5χ3=15 καθώς ακολουθεί ο αγώνας με Λάρισα εντός… Ε, τότε ο ΠΑΟΚ πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» πανίσχυρος.

 


‘Όλα αυτά φυσικά Θεού θέλοντος και VAR επιτρέποντος. Η κατάσταση της λειτουργίας και της διαχείρισης του πάει από το κακό στο χειρότερο. Η έλλειψη (ένα μόνον παράδειγμα… ρεταρίσματος του συστήματος) της εφαρμογής με την γραμμή στα οφ σάιντ να δεχθούμε πως είναι αθώα. Το δεχόμαστε. Γιατί όμως, το συγκεκριμένο θέμα, το ιδιαίτερο σοβαρό θέμα το οποίο αναδεικνύει ξανά μανά τον ανθρώπινο παράγοντα – δίχως στραγάλι – αποφασιστικό παράγοντα στην διαιτησία… Το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν, γιατί δεν διευθετείτε; Γιατί;

 


ΥΓ 1: Συνεχίζεται η σιωπή… ασυρμάτου της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού για όσα κακώς εξελίσσονται στην διαιτησία, Κι ουδόλως τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε λέμε πως ο υφυπουργός οφείλει, να είναι λύτης των προβλημάτων της. Οφείλει – λέμε – να μην τηρεί σιγή …ασυρμάτου!


ΥΓ 2: Οφείλουν περισσότερο πάντως, από οιονδήποτε τη λύση των προαναφερόμενων (αθώων η μη, για να λέμε τα τα πάντα, όλα) προβλημάτων τόσο η ΕΠΟ, όσο κι οι… μνημονιακές δυνάμεις: η ΟΥΕΦΑ κι η ΦΙΦΑ! Κι αυτές πάντως, σιωπούν. Ενόχως;

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/10)

X