ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ έκανε πρωταθλητισμό, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ έκανε πρωταθλητισμό, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο

Ο Δημήτρης Κανελλάλης αρθρογραφεί και τονίζει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνδυάσει τον Πρωταθλητισμό με τις καλές εμφανίσεις

Επειδή ορισμένοι μπερδεύονται, ή δεν θέλουν να καταλάβουν πώς ακριβώς γίνεται η συζήτηση, κανένας δεν ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε πρωτίστως αυτή την περίοδο να συζητάμε για τις προβληματικές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είναι πρώτος στην βαθμολογία, έχει έντεκα νίκες σε δώδεκα ματς και τις καλύτερες προϋποθέσεις που είχε ποτέ τα τελευταία χρόνια για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

 

Ασφαλώς και αυτό που προέχει για τον ΠΑΟΚ είναι να μπορεί να δημιουργεί συνθήκες για να κατακτήσει έναν τίτλο ο οποίος τόσο πολύ του λείπει.

 

Ασφαλώς και ανάμεσα σε καλές εμφανίσεις χωρίς αποτελέσματα και μέτριες εμφανίσεις αλλά με αποτελέσματα, ο καθένας θα διάλεγε το δεύτερο. Ακόμη κι αν δεν ήταν προπονητής, παίκτης, διοίκηση, οπαδός του ΠΑΟΚ.

 

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο Λουτσέσκου έχει πλάνο, προτεραιότητες, φροντίζει για όλα εκείνα που θα επιτρέπουν στην ομάδα να είναι ήρεμη και χωρίς αναταράξεις να προχωράει προς την κατάκτηση των στόχων της.

 

Διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να προκύψουν αναταράξεις αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά.

 

Ολοι τα ξέρουν αυτά. Ολοι τα προσμετράνε, τα συνυπολογίζουν, τα βάζουν στην ζυγαριά.

 

Και είναι σίγουρο ότι βαραίνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ότι όλα τα παραπάνω μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Όμως, για όσους δεν το καταλαβαίνουν, ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν, απολύτως φυσιολογικό είναι να μπαίνει στην συζήτηση και η παράμετρος «απόδοση της ομάδας» κι αν αυτή ικανοποιεί τον κόσμο.

 

Ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και για την εικόνα του ΠΑΟΚ. Εχει απαιτήσεις διότι ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ στην Super League, έχει τους πιο ποιοτικούς παίκτες.

 

Και, για όσους το ξεχνάνε, υπάρχει το περσινό παράδειγμα. Του δεύτερου γύρου. Οπου ο ΠΑΟΚ έκανε πρωταθλητισμό και θα έπαιρνε το πρωτάθλημα αν δεν κρινόταν εκτός αγωνιστικών χώρων, βγάζοντας… μάτια με την απόδοσή του.

 

Αρα, υπάρχει προηγούμενο που επιβεβαιώνει την άποψη πως μπορεί μια ομάδα με την ποιότητα του ΠΑΟΚ και να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να πετυχαίνει τους στόχους του.

 

Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο. Κι όταν μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ έχει τόσο μέτριες εμφανίσεις, λογικό είναι να απασχολεί και να τροφοδοτεί την σχετική συζήτηση…

X