ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ έχει, πλέον, τη γνώση, την εμπειρία, το know how…

Ο ΠΑΟΚ έχει, πλέον, τη γνώση, την εμπειρία, το know how…

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ και το γεγονός πως ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει πολύ την τελευταία τριετία. Δεν περιμέναμε την κατάκτηση του νταμπλ αυτή την σεζόν για να το καταλάβουμε.

 

Νομοτελειακά έφτασε να είναι η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολη αυτή η υπεροχή ήρθε ως αποτέλεσμα μιας δουλειάς που γινόταν με λάθη στην αρχή, με αστοχίες, που στο δρόμο, όμως, διορθωνόταν από ανθρώπους οι οποίοι δεν απογοητευόταν, παίρνανε μαθήματα και ξέρανε καλύτερα πώς θα αποφύγουν τις κακοτοπιές.

 

Εχει γίνει ένας πολύ ισχυρός οργανισμός, πλέον, ο ΠΑΟΚ. Ποδοσφαιρικά, διοικητικά, οργανωτικά, εμπορικά, στο μάρκετινγκ, στην επικοινωνία, στη δυνατότητα να παρεμβαίνει στους θεσμούς του ποδοσφαίρου και ο λόγος του να μην περνάει απαρατήρητος.

 

Όλα αυτά δεν θα γινόταν ποτέ, βέβαια, αν δεν υπήρχε ο Ιβάν Σαββίδης. Αλλαξε τη μοίρα του ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχός του. Τον έβαλε σε μια τροχιά που ήθελε να είναι, ονειρευόταν ότι θα μπορούσε να φτάσει, αλλά δεν είχε τις περισσότερες από τις προϋποθέσεις που χρειαζόταν για να τα καταφέρει.

 

Τις προϋποθέσεις αυτές τις προσέφερε απλόχερα ο Σαββίδης. Τα χρήματα που ξόδεψε –και εξακολουθεί να ξοδεύει- πιάνουν πια τόπο. Αποδίδουν… Μεταφράζονται σε επιτυχίες, τίτλους, προοπτική δημιουργίας μιας δυναστείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, νομιμοποιούν τους πάντες να πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά η ώρα που ο ΠΑΟΚ θα μπει και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Ο στόχος για τον ΠΑΟΚ από δω και πέρα αυτός είναι: να μπει για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να διατηρήσει τα κεκτημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η δυναμική που έχει αναπτύξει του δίνει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του στην Ελλάδα, το οποίο μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να καλυφτεί.

 

Για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΠΑΟΚ έχει και την κεκτημένη ταχύτητα και την καλύτερη –ήδη- ποιότητα, και την βούληση, αλλά και τα χρήματα για να το ενισχύσει όλο αυτό.

 

Δεν υπάρχει συζήτηση, νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από θέση ισχύος έναντι των ανταγωνιστών του την επόμενη σεζόν. Το θέμα είναι να διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά που του έδωσαν την υπεροχή, για να συντηρήσει την διαφορά που απέκτησε από τις ομάδες οι οποίες θα επιχειρήσουν να ξαναμπούνε στη διεκδίκηση των τίτλων.
Η γνώση, ωστόσο, υπάρχει. Όπως και η εμπειρία. Ο ΠΑΟΚ έχει, πλέον, το know how…

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/5)

X