ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ έχει καταστεί πλέον, ανωτέρου επιπέδου ομάδα!

Ο ΠΑΟΚ έχει καταστεί πλέον, ανωτέρου επιπέδου ομάδα!

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για το επίπεδο που έχει φτάσει ο ΠΑΟΚ και οι ποδοσφαιριστές τον επιλέγουν

Και πάνω που αναρωτιόμασταν: Εσείς δηλαδή, τι θα θάνατε με Άκπομ και Λάμπρου… Να, ο Ρόμπερτ Μακ και να – ξανά μανά – ο Φίλιπ Μπράνταριτς στο «κάδρο» του ΠΑΟΚ! Δίχως τούτο φυσικά και σε οποιαδήποτε περίπτωση να σημαίνει πως ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος δεν διαλέγει αλλά τον διαλέγουν…

 


Ο ΠΑΟΚ έχει φθάσει σε ένα επίπεδο τέτοιο ανώτερο ώστε να αποτελεί πλέον, δημοφιλή προορισμό! Είναι πόλος έλξης του ενδιαφέροντος παικτών από τα πάνω ράφια. Πέρα από την κατάκτηση όλων των εν Ελλάδι τίτλων την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο, η εύρυθμος λειτουργία της ΠΑΕ κι η οικονομική σταθερότητα της μαζί με τη «λίρα εκατό» συνέπεια της καθιστούν τον ΠΑΟΚ ως ομάδα εφαλτήριο ανωτέρου επιπέδου.

 


Ως εκ τούτων δεν είναι παράλογο… Αντίθετα είναι λογικό για παίκτες από τα πάνω ράφια, να επιθυμούν διακαώς την επιλογή τους από τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο. Επίσης δεν είναι παράλογο… Αντίθετα είναι λογικό ομάδες από τα πάνω ράφια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να επιθυμούν διακαώς παίκτες του ΠΑΟΚ.
Έτσι φθάνουμε σήμερα σε αλλαγή ονομάτων δίχως να αλλάζουμε μοτίβο: Εσείς δηλαδή, τι θα κάνατε με Μακ και Μπράνταριτς; Η περίπτωση Άκπομ και Λάμπρου αφορούσε την έξοδο δύο παικτών από το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Η περίπτωση Μακ και Μπράνταριτς αφορά την είσοδο δύο παικτών στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Οι δυο περιπτώσεις δεν συνδυάζονται. Είναι διαφορετικές επειδή διαφορετικά είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών τους.

 


Σημασία πάντως, έχει πως κάπου 48+ ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα ΠΑΟΚ-Άγιαξ στην Τούμπα το ρόστερ του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου παραμένει ευμετάβλητο. Εάν ωφελεί ή βλάπτει το γεγονός… Ο χρόνος θα δείξει.

 


Και γιατί να βλάπτει; Όπως ανάλογα και γιατί να ωφελεί; Είναι σύνηθες … φαινόμενο σε ομάδες ανωτέρου επιπέδου. Βλέπετε , τι γίνεται – τηρουμένων πάντα των αναλογιών- στον Άγιαξ με τον Ντάνι φαν ντε Μπεκ και τη Ρεάλ; Είναι καταστάσεις, οι οποίες για τις – εμείς επιμένουμε – ανωτέρου επιπέδου ομάδες καθίστανται αναπόφευκτες…
Για να λέμε όμως, την πάσα αλήθεια… Μόνον ο Θεός κι η ψυχή του Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζουν πόσο τον απασχολούν αυτές οι εξελίξεις. Ακόμη κι ως αναφορές του Τύπου – όταν δεν είναι πακεταρισμένες στο ψέμα – είναι λογικό να τον απασχολούν. Όσο και να είναι έτσι, όπως εμείς έχουμε την εντύπωση πως είναι, η εικόνα του Πορτογάλου προπονητή παραμένει διαυγής και σοβαρή. Έτσι παραμένει κι η εικόνα του ΠΑΟΚ ως ομάδας του. Μεγάλη υπόθεση τούτο!

 


Κατά πως μαθαίνουμε μάλιστα, όλα αυτά τα μεταγραφικά δώσε – πάρε αγγίζουν τους παίκτες μεν… Δεν τούς αποπροσανατολίζουν δε! Εξακολουθεί η σταθερότητα κι η σοβαρότητα του ΠΑΟΚ να παραμένουν κύριες αρετές του. Αποδεικνύονται καθημερινά σε κάθε περίπτωση της λειτουργίας του. Κι είναι καλοί οιωνοί αυτές οι άφθαρτες αρετές του ΠΑΟΚ ενόψει της επίσημης σέντρας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 


Όλα αυτά φυσικά, δεν προεξοφλούν ή δεν εγγυώνται ανάλογες αρετές και μετά τη σέντρα. Όλα κι όλα. Οι αρετές μετά την επίσημη σέντρα αναδεικνύονται στο γήπεδο. Εξαρτώνται από τις αρετές πριν αλλά… Δεν τις εξασφαλίζουν! Θέλει ιδρώτα, πολύ ιδρώτα κι αίμα, πολύ αίμα ψυχής για να εξασφαλιστούν. Κόντρα μάλιστα, στην ισχυρότερη ομάδα η οποία κυκλοφορεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτής της εποχής…

 


Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει καταστεί ανωτέρου επιπέδου ομάδα! Ναι, αλλά χρειάζεται να το αποδεικνύει ξανά και ξανά. Δεν αρκεί μία φορά!
ΥΓ: Σας λείπουν τα υστερόγραφα μας; Ε; Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο., καλή του ώρα…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (4/8)

X