ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει σκαλί-σκαλί

Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει σκαλί-σκαλί

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για την αργή αλλά σταθερή αναρρίχηση του ΠΑΟΚ στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ.

 

Αργά αλλά σταθερά ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει σκαλί- σκαλί στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτή είναι η ουσία. Γιατί το παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό δεν αντέχει σε κριτική. Για περισσότερους από έναν λόγους. Ο ΠΑΟΚ είχε παίκτη παραπάνω στο γήπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα- από το 42΄΄- η ομάδα της Λιβαδειάς φάνηκε ακόμα πιο... γυμνή από ότι είναι στην πραγματικότητα και το γκολ του Μάτος από το πρώτο μέρος έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

 

Έτσι απλά. Στο περιθώριο ξεχώρισε η είσοδος του Περέιρα στο γήπεδο- ο Ίβιτς τον έβαλε αλλαγή- και τα δύο γκολ που σημείωσε. Αυτό είναι το καλό. Το κακό ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ άφησε την πόρτα της Τούμπας ανοιχτή για τον Αργεντίνο... Ο Περέιρα είναι εμφανώς δυσαρεστημένος που δεν παίζει από την αρχή. Αν έρθει μια καλή πρόταση θα φύγει. Ο Ίβιτς τον θέλει, στην ΠΑΕ το σκέφτονται, ο παίκτης δεν θα ήταν αντίθετος να αναζητήσει αλλού καλύτερες προοπτικές με περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Αν συμβεί αυτό θα είναι απώλεια.

 

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Μάτος. Ο Βραζιλιάνος είναι όλα τα λεφτά. Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ και με διαφορά. Η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνα, κάνει δουλειά στη μεσαία γραμμή, σκοράρει στην επίθεση. Τι άλλο να κάνει... Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η ποιότητα που διαθέτει ανεβάζουν τον ΠΑΟΚ επίπεδο.

 

Δύο κουβέντες για τον Αθανασιάδη. Ακόμα ένα παιχνίδι μακριά από το γκολ. Άλλη μια απόδειξη ότι διανύει μακρά περίοδο κάμψης με συνέπεια να χρειάζεται ψυχολογική στήριξη από όλους. Το επιχείρημα ότι δεν τροφοδοτείται και για αυτό δεν σκοράρει καταρρίπτεται από το γεγονός ότι πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ένας αμυντικός, ο Μάτος. Εκτός κι αν τροφοδοτείται ο Βραζιλιάνος και σαμποτάρεται ο Αθανασιάδης...

 

Η εικόνα της άδειας Τούμπας μπορεί να προβληματίζει αλλά υπάρχουν σοβαρές δικαιολογίες. Το κρύο, η καθημερινή μέρα που έγινε χθες το παιχνίδι, η απαξίωση του πρωταθλήματος κι από κοντά η βαθμολογική θέση του ΠΑΟΚ...

X