ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πανεπιστήμιο του Λιντς: «Το ποδόσφαιρο κάνει καλό στην υγεία μας»

Πανεπιστήμιο του Λιντς: «Το ποδόσφαιρο κάνει καλό στην υγεία μας»

Έρευνα του αγγλικού Πανεπιστημίου το οποίο δικαιώνει τον κάθε οπαδό.

Πλέον μπορεί ο καθένας να βλέπει χωρίς φόβο την αγαπημένη του ομάδα καθώς είναι αποδεδειγμένο με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς το πανεπιστήμιο του Λιντς δικαιώνει τα όνειρα του κάθε οπαδού.

 

Το τμήμα Βιοιαϊτρικής του Αγγλικού πανεπιστήμιου, σε συνεργασία με 25 οπαδούς της Λιντς, μπήκε στην διαδικασία να μετρήσει... τους οπαδούς των «παγωνιών» η παρουσία τους στο γήπεδο, το αποτέλεσμα της ομάδας τους και την εναλλαγή των συναισθημάτων τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

 

Οι οπαδοί μπήκαν σε γκρουπ ανάλογα την ηλικία τους (0-10, 20-30, 40+) και οι συγκεκριμένοι βρέθηκαν υπό τον έλεγχο ιατρών, στο παιχνίδι του περασμένου πρωταθλήματος της Championship κόντρα στη Μπρέντφορντ, αλλά και τους δυο ημιτελικούς με τη Ντέρμπι Κάουντι στα playoffs ανόδου.

 


Ο έλεγχος στο κομμάτι του οργανισμού αλλά και της ψυχολογίας τους, έδειξε πως η πίεση του αίματος πέφτει κατά τη διάρκεια της παρουσίας στο γήπεδο, οι παλμοί της καρδιάς είναι ανεβασμένοι κατά το 20%, η νίκη ισοδυναμεί με καλή διάθεση για περίπου 24 ώρες, ενώ, η ήττα προκαλεί αρνητική ψυχολογία και κακή διάθεση για περισσότερο χρόνο.

X