ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πανδημία τα fake news (ελληνιστί… Σανός!)

Πανδημία τα fake news (ελληνιστί… Σανός!)

Τι προσδοκούν παραποιώντας ή πλαστογραφώντας την αλήθεια; Ο …σανός (αγγλιστί fake news) δεν έχει πλέον, πέραση! Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Τελικά, σε ποιους απευθύνονται; Γιατί επιμένουν στα fake news ;Όπως είναι της …μοδός να χαρακτηρίζονται αυτά τα …ρεπορτάζ! Τι προσδοκούν παραποιώντας ή πλαστογραφώντας την αλήθεια; Ο …σανός (αγγλιστί fake news) δεν έχει πλέον, πέραση! Ακόμη και με δωρεάν προσφορά… Δεν περνά!

 

Επιμένουν τόσο καιρό για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ΕΡΤ. Ο χρόνος θα δείξει εάν υπάρξει ή δεν υπάρξει συμφωνία. Και μέχρι ποιο κόστος θα (εάν…) φθάσει αυτή η συμφωνία.

 

Επί του παρόντος πάντως, με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ δε θα υπάρξει μέχρι τις εκλογές συμφωνία. Τούτο δε, είτε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ , είτε με οποιαδήποτε ΠΑΕ.

 

Εν τούτοις λυσσάνε δεξιά κι αριστερά: Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου η ΕΡΤ προσφέρει μυθικά χρήματα και συμφωνεί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Τα ρεπορτάζ φυσικά, δεν έχουν υπογραφές. Η δημοσιογραφία… Αυτή η δημοσιογραφία κρατά ακόμη τα προσχήματα τουλάχιστον. Τα ρεπορτάζ όμως, έστω κι ανυπόγραφα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτό το φως, το ίδιο φως το οποίο είδε νωρίτερα η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ. Αυτοί εθελοτυφλούν. Επιμένουν στα δικά τους. Στο… σανό!

 

Αντί – μεταξύ σοβαρού κι αστείου – να επιδοκιμάζουν τέτοιες αυξήσεις, επειδή ανοίγουν ανάλογους ορίζοντες (λέμε εμείς) για όλους, τις αποδοκιμάζουν. Έτσι για την οικονομία της συζήτησης του θέματος. Αν και δεν υφίσταται θέμα μετά την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ για πάγωμα οποιασδήποτε συμφωνία μέχρι τις εκλογές.

 

Μετά; Όλα είναι πιθανά αλλά… Όταν αναφέρονται σε σκάνδαλο επειδή προεκλογικά συμφωνεί η ΕΡΤ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώ δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση, είναι σαφές θέλουν αναμπουμπούλα οι έχοντες τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των – για να είμαστε της… μοδός – fake news.

 

Όπως και στα άλλα με το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ. Ένα πρόστιμο για μία σοβαρή παράβαση της υπό ιαπωνικής ιδιοκτησίας πλέον, ΣΕΚΑΠ πριν αγορασθεί από τον Ιβάν Σαββίδη.

 

Ένα πρόστιμο το οποίο εάν δεν διαγραφόταν, δε θα πληρωνόταν (επειδή δεν όφειλε βάση συμφωνίας να πληρώσει!) από τον Ιβάν Σαββίδη. Τόσο απλά…

 

Η αλήθεια είναι ζούμε στον κόσμο της Επικοινωνίας δια πλύσης εγκεφάλου. Πετά ο γάιδαρος; Πετά και… Μασά και ταραμά και φτύνει και τα κουκούτσια εάν κι εφ’ όσον η Επικοινωνία περί τούτου είναι επιτυχής! Τα fake news (ελληνιστί… Σανός!) είναι πλέον, επιδημία. Πανδημία είναι για να ακριβολογούμε.

 

Κάποτε λέγαμε: Πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Αναχρονιστική τακτική. Τώρα με non paper οπλίζουν σύγχρονα …λασποβόλα. Και στοχεύουν με χειρουργική ακρίβεια σε μυαλά με έλλειψη γνώσης ένεκα έλλειψης πληροφόρησης…

 

ΥΓ 1: SOS εκπέμπεται από τη Θεσσαλονίκη. Στερεύει η θάλασσα του Σέιχ Σου (Χίλια δένδρα) από το ζωοφόρο πράσινο. Θα διψάσει η καρδιά της Μακεδονίας για καθαρό αέρα. Ουδενός αρμοδίου το αυτί ιδρώνει;

 

ΥΓ 2: Ε, όπως και να το κάνουμε… Ένα άγχος – για να μην πούμε …δύο - το έχει ο Ζόραν Ζάεφ! Τού φαίνεται. Δεν τού φαίνεται; Φοβάται ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων πως μπορεί να περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή του δικού μας «Ναι, σε όλα»!

 

ΥΓ 3: Και που είστε αμετανόητοι, αδιόρθωτοι κι ανιστόρητοι… Ουδέποτε ο ΟΗΕ αναγνώρισε γλώσσα μακεδονική! Δεν υφίσταται τέτοιο ψήφισμα του. Μόνον η (συγ)Κυβέρνηση έπραξε το ολέθριο για το έθνος μας λάθος με ρη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΟΗΕ απλά, δέχθηκε την χρήση λατινικών σε ονομασίες της γειτονικής χώρας. Η άγνοια σας, η εμμονή σας και το μένος σας διαμορφώνουν επικίνδυνο κοκτέιλ για την κοινωνία…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X