ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παναγόπουλος: «Κωμικοτραγικό το ότι διέρρευσε η απόφαση για την ΑΕΚ»

Παναγόπουλος: «Κωμικοτραγικό το ότι διέρρευσε η απόφαση για την ΑΕΚ»

Ο Γιώργος Παναγόπουλος μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»

Ο Γιώργος Παναγόπουλος μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για τα προβλήματα με τα θεσμικά όργανα, για τους κανονισμούς και τους συνταξιούχους δικαστές.

 

Για τα θεσμικά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Βλέπουμε πως το πρωτάθλημα της Football League δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και οι αδειοδοτήσεις των ομάδων είναι ακόμα στον αέρα. Είναι ελλιπείς οι φάκελοι και προβληματικοί. Ακόμα και οι δικαστές που έχουν να κάνουν με αθλητικές διαφορές, σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Φτάνεις στις επιτροπές της ΕΠΟ και βλέπεις ερμαφρόδιτους κανονισμούς, με ένα σαθρό πλαίσιο και δεν ξέρεις τι θα γίνει και ποιος έχει τα δικαιώματα. Για το προσκήνιο, αν πούμε ότι ο κ. Κοντονής έβαλε τακτικούς δικαστές, είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει γίνει ποτέ, γιατί δεν στελέχωσε τα όργανα με δικαστές. Τα όργανα δεν είναι απόλυτα στελεχωμένα, αλλά είναι μικτά τα περισσότερα. Το Διαιτητικό Δικαστήριο που είναι το ανώτερο από όλα, έχει μικτή σύνθεση. Οι κανονισμοί αλλάζουν κάθε καλοκαίρι».

 

Για τους κανονισμούς και την ποινή της ΑΕΚ: «Οι κανονισμοί δεν είναι σαφείς και έχουν προβλήματα. Τον φάκελο αυτόν δεν τον γνωρίζω. Από εκεί και πέρα η απόφαση νομικά μπορεί να πέσει και στην μία αγωνιστική. Η ΑΕΚ έκανε μια έφεση και μπορεί να έχει δίκιο. Εμένα με ενοχλεί ότι πριν βγει η απόφαση, έχει διαρρεύσει από σοβαρούς νομικούς κύκλους ότι η ΑΕΚ κερδίζει την απόφαση. Ποτέ δεν ξέρεις από πριν ένα δικαστήριο τι τύχη θα έχει. Εμείς λέμε πραγματικά τα προβλήματα, τις παραλείψεις, τα κενά και προτείνουμε λύσεις χωρίς να υιοθετούνται. Αυτό είναι το κωμικοτραγικό της υπόθεσης».

 

Για τους συνταξιούχους δικαστές: «Πως γίνεται αυτή η επιτροπή που το κράτος έπρεπε να την αναβαθμίσει και να την κάνει κορυφαία, να την έχουν με 50 ευρώ τα οποία δεν τα παίρνουν και σοβαρολογούν όταν πιστεύουν ότι αυτή η επιτροπή ασκεί έλεγχο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι για γέλια. Μιλάμε για ένα κράτος όπου ο κ. Κοντονής έφτιαξε τα της ΕΠΟ και τα του οίκου τα άφησε εκεί. Ο άνθρωπος αυτός απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις, κάνοντας δημόσιες σχέσεις, χωρίς να παίρνει καμία σαφή θέση για κανένα θέμα. Τα πάντα είναι στον αέρα χωρίς σοβαρό θεσμικό πλαίσιο».

 

 

 

 

 

X