ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παναγόπουλος: «Η δικαιοσύνη και η διαιτησία δεν έχουν εξυγιανθεί»

Παναγόπουλος: «Η δικαιοσύνη και η διαιτησία δεν έχουν εξυγιανθεί»

Τι δήλωσε ο γνωστός νομικός για τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου

Ο Γιώργος Παναγόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και μίλησε για τα τέσσερα προαπαιτούμενα μέτρα που πρότεινε ο Γιώργος Βασιλειάδης, για την τροποποίηση που πάει να περάσει στον τρόπο αδειοδότησης των ομάδων, αλλά και για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

 

Αναλυτικά:

 

Για την αντίδραση του Ολυμπιακού και τη μη υπογραφή του εγγράφου του Βασιλειάδη: Θεωρώ πως αυτό το έγγραφο είναι ένα τελεσίγραφο του υπουργείου. Καλά κάνουν όσοι δεν υπογράφουν. Δε γίνεται να σου ζητάνε τόσο γρήγορα και άμεσα να υπογράψεις ένα τέτοιο έγγραφο. Δεν γίνεται να προλάβεις να μελετήσεις όλες τις παραμέτρους αυτού του εγγράφου. Διάβασα ότι θέλουν να καταργήσουν το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αυτό το είχε θεσπίσει ο Κοντονής και τώρα που θα εκδικάσει όλες τις μεγάλες υποθέσεις, θέλουν να το καταργήσουν. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους πείραξε το Διαιτητικό. Εκτός κι αν θέλουν να θίξουν όλους τους τακτικούς δικαστές σαν τον κ. Σκουτέρη. Δεν έχω καταλάβει σε τι αποσκοπούν αυτά τα τέσσερα σημεία του κ. Βασιλειάδη, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι «τραβηγμένα». Όλα γίνονται εντελώς ξαφνικά. Δεν έγινε κανένα συμβούλιο και κανείς δεν έχει συζητήσει με τις υπόλοιπες πλευρές τις παραμέτρους αυτών των σημείων.

 

Για το αν αυτά τα σημεία αποτελούν αυτόματα και κανονισμό: Δεν γίνεται να ισχύσουν αυτόματα. Είναι τελείως αυθαίρετα όλα αυτά. Πρέπει να αλλάξουνε ολόκληρες νομοθεσίες για να ισχύσουν αυτά τα σημεία. Δεν γίνεται οι ΠΑΕ να είναι στα χέρια του κάθε παρανοϊκού. Είδαμε και πέρυσι τι έγινε όταν ο Ηρακλής ήταν στα χέρια του Παπαθανασάκη. Επίσης δεν γίνεται κάποιος να προβοκάρει μία ομάδας και αυτή να υποβιβάζεται γι’ αυτό το λόγο. Ο κ. Βασιλειάδης δεν ενδιαφέρθηκε για τον Ηρακλή όταν αυτός έπεσε. Βλέπω τώρα πως δεν ενδιαφέρεται και για την αλλαγή του κανονισμού για τις αδειοδοτήσεις. Μάλλον ο υφυπουργός ξέχασε πως υπάρχει και η Επιστροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

 

Για το αν είναι δυνατόν να αλλάξει και πάλι τη νομοθεσία της που έχει περαστεί και στον ΚΑΠ: Το άρθρο 4 του ΚΑΠ είναι ξεκάθαρο και δεν μπορεί να αλλάξει. Έχω την εντύπωση πως οι αρμόδιοι φορείς παίζουν με τις λέξεις. Ο κ. Δημητρίου είπε πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καθώς γνωρίζουμε τους κανονισμούς, αλλά μπορούμε να εξετάσουμε την ποινή στα πλαίσια της Super League. Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. O κ. Στράτος αλλά και ο κ. Γραμμένος είναι απόντες και δεν σχολιάζουν τίποτα. Έχουμε φτάσει σε μεγάλη σήψη και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. Εμείς σαν Ηρακλής δε ζητάμε τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού, αλλά πρέπει και εμείς να βρισκόμαστε στη Super League. Στην ανακοίνωση του Λεβαδειακού δεν γίνεται λόγος για τον υποβιβασμό λόγω δωροδοκίας. Αναφέρεται μόνο στην αδειοδότηση. Εμείς είχαμε στείλει δύο επιστολές σαν Ηρακλής γι’ αυτό το θέμα.

 

Για την αλλαγή πλεύσης που παρατηρείται στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ποδοσφαιρική διοίκηση. Έχουμε διαλύσει ακόμα και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πως όλοι έχουν στρέψει τα βέλη τους προς τον κ. Σκουτέρη, τόσο για το σκούτερ στα κάγκελα της Τούμπας, όσο και για την απόφαση που έβγαλε για τον ΠΑΟΚ. Κάποτε επιθυμούσαμε να έρθουν οι τακτικοί δικαστές στο χώρο του ποδοσφαίρου και τώρα τους πολεμάμε. Το μεγάλο θέμα όμως είναι οι λανθασμένοι κανονισμοί και οι διαιτητές που δεν ελέγχονται. Η δικαιοσύνη και διαιτησία δεν εξυγιάνθηκαν ποτέ και πλέον αυτό φαίνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο. Πλέον δημιουργούνται νέες παράγκες.

X