ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παναγιά μου ένας Σιώπης!

Παναγιά μου ένας Σιώπης!

Ο Κώστας Γιαλαμάς αρθρογραφεί για την εξαιρετικά πολύτιμη και πολυποίκιλη προσφορά του Μανώλη Σιώπη στη νίκη του Αρη επί του ΠΑΣ

 

Μπορεί τα φώτα της χθεσινής νίκης του Αρη επί του ΠΑΣ Γιάννινα να πέφτουν -ως συνηθίζεται- πάνω στον σκόρερ (Ματέο Γκαρσία) που επανήλθε την πιο κατάλληλη στιγμή στις... ματσάρες που μας είχε συνηθίσει στις πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο θα ήταν παντελώς άδικο να μη σταθεί κανείς στην εξαιρετικά πολύτιμη και πολυποίκιλη προσφορά του Μανώλη Σιώπη.

 

Ο βραχύσωμος αμυντικός μέσος πραγματοποίησε πιθανότατα την κορυφαία του εμφάνιση από τη στιγμή που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, δείχνει να ανεβάζει στροφές μετά τη χειμερινή διακοπή (σ.σ. ήταν ιδιαίτερα καλός και στο παιχνίδι της Ξάνθης) και επιβεβαιώνει όλους όσους εκτιμούν πως από τη δική του απόδοση θα κριθεί κατά πολύ η επιτυχία του Αρη στην προσπάθεια να κερδίσει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη.

 

Δεν είναι μόνο τα άπειρα χιλιόμετρα που έτρεξε και κάλυψε με την απόδοσή του και την αντίστοιχα μέτρια του Μπάσα, είναι το γεγονός ότι εκμηδένισε τα λάθη που συχνά-πυκνά έκανε στην κυκλοφορία, απείλησε όταν βρέθηκε σε επίκαιρες θέσεις έξω από την περιοχή, κινήθηκε σε κενούς χώρους προσφέροντας σωστές επιλογές και είχε το πιο καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά, όντας αυτός που κέρδισε πολύτιμα φάουλ και επιτρέποντας σε όλους τους συμπαίκτες του να πάρουν ανάσες και να μην απειληθεί η εστία του Κουέστα.

 

Πέραν των τριών βαθμών που προφανώς και αποτελούν τεράστιο κέρδος για τον Αρη στην προσπάθεια να  κερδίσει μια θέση στην πεντάδα, εξαιρετικά σημαντικό μπορεί ν’ αποδειχθεί το γεγονός ότι παίκτες όπως  ο Σιώπης και ο Ματέο Γκαρσία κερδίζουν αυτοπεποίθηση στο πιο κομβικό σημείο της χρονιάς, κάτι που αποτυπώνεται στις προσπάθειες τους και στον τρόπο που κινούνται στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ταυτόχρονα, σαφή είναι τα οφέλη της επιμονής του Αρη στο αγωνιστικό πλάνο ακόμη κι όταν τα παιχνίδια «στραβώνουν». Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ανακτήσει την πίστη στις δυνατότητές τους, παραμένουν ψύχραιμοι στην κυκλοφορία της μπάλας κι αν βρεθεί τρόπος να καλυφθούν οι αδυναμίες των μπακ, τότε είναι βέβαιο πως ο Αρης δεν έχει να φοβηθεί καμία από τις ομάδες, με τις οποίες διεκδικεί τον ίδιο στόχο.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (4/2)

X