ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παλαιά συμβόλαια «φρενάρουν» νέα…

Παλαιά συμβόλαια «φρενάρουν» νέα…

O Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την σοδειά της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και τα παλιά συμβόλαια που φρενάρουν τα καινούρια

Η … σοδειά της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ήταν η κορυφαία, των κορυφαίων στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Και Πρωταθλητής και Κυπελλούχος με επίδειξη μάλιστα, ισχύος.

 

Ήταν όλα ιδανικά! Σπόρος, σπορέας, έδαφος, καλλιέργεια,. κλίμα…
Ανάλογη… σοδειά προσδοκά ο κόσμος του ΠΑΟΚ και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Προς τούτο είναι λογικό ο … σπορέας να επιζητά τους ίδιους… σπόρους. Αυτούς ξέρει. Αυτούς εμπιστεύεται. Τα εργαλεία καλλιέργειας είναι τα ίδια. Οι εδαφικές συνθήκες είναι οι ίδιες. Οι κλιματικές ; Ο Θεός ξέρει…

 

Ως εκ τούτου δεν αρκούν στον ΠΑΟΚ μόνον οι δοκιμασμένοι κι επιτυχημένοι Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι παίκτες του. Απαιτούνται κι ενισχύσεις. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν ήδη προκαθορίσει ποιες και πως. Κι έχουν δρομολογηθεί οι πρώτες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Παραμένουν συνάμα ανοικτές κι ορισμένες κινήσεις για παραμονή περισσότερων - κατά το δυνατόν – δοκιμασμένων Πρωταθλητών και Κυπελλούχων παικτών.

 

Κι εδώ οφείλουμε, να τονίσουμε πως για τη νέα… σοδειά, την ανάλογη με την παλιά, είναι απαραίτητες οι κατάλληλες … κλιματικές συνθήκες. Ουδείς γνωρίζει ποιες θα επικρατήσουν. Καθώς δε, έπεσαν κεραυνοί εν αιθρία στην παρελθούσα αγωνιστική περίοδο, σε κρίσιμα χρονικά σημεία, οι συγκλονιστικά σοβαροί τραυματισμοί Πόντους Βέρνμπλουμ, Ζοσέ Μαουρίσιο κι Αντελίνο Βιεϊρίνια… Στον ΠΑΟΚ οφείλουν – ως φρονίμων παιδιά – να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν.

 

Φυσικά και δεν προβλέπουμε ανάλογους κεραυνούς! Τους απευχόμαστε, μάλιστα αλλά… Όταν αυξάνονται πλέον, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και ποσοτικά (περισσότεροι αγώνες) και ποιοτικά (ανώτεροι αντίπαλοι εκτός συνόρων ένεκα Τσάμπιονς Λιγκ, ισχυρότεροι εντός) είναι ορθός, ορθότατος κι ο μεταγραφικός προγραμματισμός του ΠΑΟΚ με ενισχύσεις. Είναι και λογική η επιμονή του Ρουμάνου προπονητή στον ίδιο κορμό με … μπολιάσματα για να δυναμώσει.

 

Το μόνον ανασταλτικό στοιχείο στις εξελίξεις είναι η σχεδόν, απόλυτη επίδραση των ανανεώσεων παλαιότερων συμβολαίων στις υπογραφές νεότερων. Όπως και να το κάνουμε… Άλλες επιλογές υπάρχουν με Χοσέ Κάνιας κι άλλες δίχως. Ανάλογα κι άλλες με Ομάρ Ελ Καντουρί κι άλλες δίχως.

 

Είναι πάντως. σώφρονα στρατηγική κι η επιμονή στον Σέρχιο Ολιβέιρα. Και στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα οι μύστες των καταστάσεων είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δε μηδενίζουν τις πιθανότητες επιστροφής του στην Τούμπα. Κι αυτή η τυχόν επιστροφή του θα αλλάξει… Θα εκτοξεύσει την ισχύ του «δικεφάλου» στην… σπονδυλική του στήλη.

 

Για όλες αυτές τις αναφορές όμως, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Ευμετάβλητος παρονομαστής. Ο χρόνος!
Ο χρόνος επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν είναι σε έλλειψη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν είναι και σε περίσσεια. Τρέχει βέβαια, αλλά… Δεν τρέχει προς όφελος της.

 

Η πάσα αλήθεια είναι πως εφέτος πέραν της δόξας με την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κέρδισε χρόνο! Και μέχρι σήμερα κατά πως φαίνεται τον αξιοποιεί. Αγωνιστικά με την ξεκούραση εφέτος, των Πρωταθλητών και Κυπελλούχων παικτών της. Είχαν ξεχάσει πέρυσι, τι εστί ξεκούραση. Κι οργανωτικά με τον έγκαιρο μεταγραφικό προγραμματισμό. Τούτο δε, βλέποντας και κρίνοντας πάντα, επί του παρόντος…

 

ΥΓ 1: «Η Ελλάδα έχει πλέον, ασφάλεια στα σύνορα της μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών»,! Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας. Ήτοι, είχε ανασφάλεια πριν από αυτήν! Μάλλον σε άλλη Ελλάδα αναφέρθηκε…

 

ΥΓ 2: Προκαλεί πάντως, οργή κι αγανάκτηση η εμμονή στη νοοτροπία… «Μετά την απομάκρυνση εκ του Ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», όσων – αν μη τι άλλο - ανιστόρητων ψήφισαν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών!

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (12/6)

X