ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι ΠΑΕ θέλουν επενδυτές και όχι απλούς διαχειριστές

Οι ΠΑΕ θέλουν επενδυτές και όχι απλούς διαχειριστές

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τους υγιείς επενδυτές που χρειάζονται στις ομάδες

Εχω την αίσθηση ότι ένα μεγάλος αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας πιστεύει ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα πολύ καλύτερα από τους πολιτικούς.

 

Αλλοι τόσοι, εκείνοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, πιστεύουν ότι εάν έπαιρναν την ομάδα στα χέρια τους θα έκαναν θαύματα και εάν αγωνίζονταν θα οδηγούσαν την ομάδα τους από νίκη σε νίκη. Κι όλα αυτά παρότι οι πρώτοι δεν συμμετείχαν ούτε στο δεκαπενταμελές του σχολείου τους και οι δεύτεροι δεν έχουν κλωτσήσει τόπι. Από τη στιγμή που η αστυνομία δεν συλλαμβάνει τους υπερβολικούς και τους αιθεροβάμονες ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει και να το υποστηρίζει δογματικά.

 

Διάβαζα την τελευταία ανακοίνωση των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, της γενιάς του Γουέμπλεϊ στην οποία εκτός των άλλων ανέπτυσσαν και ένα οικονομικό πλάνο σωτηρίας της ΠΑΕ. Ο κύριος άξονας του ήταν η συμμετοχή του κόσμου με την προαγορά εισιτηρίων διαρκείας για τα επόμενα δύο χρόνια. Η περιπέτεια που περνάει ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρωτόγνωρη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την πέρασε στο παρελθόν ο Αρης, την βίωσε η ΑΕΚ και την ζει στο πετσί του ο Ηρακλής. Ολες στην αρχή έχουν την ίδια σχεδόν αντίδραση προβάλλοντας ως… «μαξιλάρι» τον κόσμο. Μόνο που αργά ή γρήγορα διαπιστώνουν ότι χωρίς οικονομικά ισχυρό ιδιοκτήτη δουλειά δεν γίνεται. Είτε γιατί δεν εκπαιδεύτηκε η αθλητική κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση, είτε γιατί στην Ελλάδα της κρίσης οι φίλαθλοι δεν είναι πλέον τόσο γαλαντόμοι.

 

Ο Αρης με την ΚΜΑ δοκίμασε το εγχείρημα την διοίκησης λαϊκής βάσης αλλά στο φινάλε βρέθηκε με ένα χρέος 32 εκ. ευρώ στην πλάτη του. Ο Ηρακλής δοκιμάζει το…. αυτοδιοίκητο φέτος, αλλά η μόνη ομάδα που έκανε παστρική δουλειά ήταν η ΑΕΚ. Ομάδα η οποία παρότι είχε ισχυρή λαϊκή βάση προχώρησε με τιμονιέρη έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Επέστρεψε υγιέστατη οικονομικά και αγωνιστικά στη Super League και ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον.  Συγχρόνως στέλνει και ένα μήνυμα: το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από υγιείς επενδυτές και όχι από διαχειριστές. 

X