ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ούτε στα Σκόπια δεν λένε όσα αδιανόητα λέει ο Μπουτάρης

Ούτε στα Σκόπια δεν λένε όσα αδιανόητα λέει ο Μπουτάρης

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την περίπτωση Μπουτάρη που εξοργίζει τους πάντες στη Θεσσαλονίκη και τα όσα αδιανόητα λέει

 

Οσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος, όσο κι αν θέλει με καλή διάθεση να δει την περίπτωση… Μπουτάρη, είναι αδύνατο να μην βγει από τα ρούχα του, να μην εξοργιστεί, να μην φτάσει έως του σημείου να γίνει έξαλλος με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

 

Οσοι γνωρίζουμε λίγο την ιστορία της πόλης και τα πρόσωπα που έχουν μια παρουσία τις τρεις-τέσσερις τελευταίες δεκαετίες στο γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης, ξέρουμε ότι ο Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος που δεν είναι για να τον παίρνεις και πολύ στα σοβαρά.

 

Καλός για χαβαλέ, ευχάριστος για παρέα, του αρέσει να προκαλεί για να κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι για να διαχειρίζεται μεγάλα, σοβαρά θέματα.

 

Τώρα θα μου πείτε «και πώς τον ψήφισαν οι Θεσσαλονικείς». Όπως ψήφιζαν και τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ψωμιάδη, δεν βρίσκω κάποια άλλη απάντηση…

 

Ο συγκεκριμένος, όμως, τον οποίο προσωπικά τον άκουγα ακόμη και όταν, όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, έλεγε ένα σωρό ασυναρτησίες, και του αναγνώριζα το δικαίωμα να έχει την άποψή του για το Σκοπιανό, έστω και αν η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει εντελώς διαφορετική, προχθές το… τερμάτισε.

 

Ξεπέρασε κάθε όριο και επιβεβαίωσε όσους πιστεύουν ότι είναι… επικίνδυνος, ότι είναι προτιμότερο να… μασάει παρά να μιλάει.

 

Αυτά που είπε προχθές, είναι αδιανόητα. Μόνο κάποιος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Σκοπιανών θα μπορούσε να πει ότι, ίσως, πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να μην λέμε το αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία», γιατί όσοι έρχονται στην Θεσσαλονίκη μπερδεύονται και νομίζουν ότι πήγαν στα Σκόπια.

 

Όχι, αυτό δεν νομιμοποιείται να το λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Δεν θα τολμούσε να το εκστομίσει ούτε ο δήμαρχος Σκοπίων, όχι να το δηλώνει ο Μπουτάρης.

 

Δεν ξέρω τι παιχνίδι παίζει, δεν ξέρω αν είναι «λαγός της κυβέρνησης», όπως τον χαρακτήρισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ή ένας «χρήσιμος ηλίθιος», όπως τον χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά είναι σίγουρο ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, πηγαίνει κόντρα στην λαϊκή βούληση.

 

Καλό θα είναι, λοιπόν, όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον του, αντί να λένε παρόμοιες ανοησίες, όπως εκείνη περί της προβολής της «μακεδονικής κουζίνας», που ο αντιδήμαρχος Πέγκας μάς είπε πριν από λίγο καιρό ότι μπερδεύει τους ξένους διότι θεωρούν ότι πρόκειται για την σκοπιανή, να προτρέψουν τον δήμαρχο να σταματήσει τις δηλώσεις για το Σκοπιανό.

 

Διότι πολύ λάδι έχει ρίξει στην φωτιά, αυτός είναι που διχάζει με τις δηλώσεις του τους πολίτες και όχι τα συλλαλητήρια, όπως –ανοήτως- ισχυρίζεται…     

X