ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ούτε οι ομάδες θέλουν      τις μετακινήσεις οπαδών

Ούτε οι ομάδες θέλουν      τις μετακινήσεις οπαδών

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τη μετακίνηση οπαδών που απαγορεύτηκε και τις συνθήκες που δεν υπάρχουν στη Σούπερ Λιγκ για να συμβεί

 

Αν και ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που ενοχλούνται από αυτή την άποψη, σε ό,τι με αφορά πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν υπάρχουν συνθήκες που να επιτρέπουν την μετακίνηση οπαδών στους αγώνες της Super League, είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα.

 

Γι’ αυτό και, κατά την άποψή μου, άργησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να αποφασίσει τη γενική απαγόρευση για τους οπαδούς των μεγάλων ομάδων σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Όπως πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχω τονίσει, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μιλάμε για συνταγματικά δικαιώματα, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να συζητάμε για τη ζημιά που γίνεται εξαιτίας αυτών των απαγορεύσεων.

 

Και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η ζημιά που –μπορεί να- γίνεται λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων, είναι πολύ μικρότερη από τη ζημιά που γίνεται όταν μετακινούνται οπαδοί.

 

Δεν χρειάζεται καν να μιλήσει κάποιος με συγκεκριμένα παραδείγματα, διότι έχουμε, κυρίως, παραδείγματα επεισοδίων, συγκρούσεων, καταστροφών ξένης περιουσίας, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που υπάρχουν μετακινήσεις.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει η κουλτούρα του φιλάθλου που θέλει να πάει σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι για να δει την αγαπημένη του ομάδα, να το συνδυάσει και με μια βόλτα και είτε κερδίσει είτε χάσει η ομάδα του να μπει στο αυτοκίνητο, το τρένο, το αεροπλάνο και να ξαναγυρίσει σπίτι του.

 

Εδώ έχουμε να κάνουμε, κατά κύριο λόγο, με μια μεγάλη μερίδα οπαδών που όταν πρόκειται να μετακινηθούν, περισσότερο από το αν θα κερδίσει ή θα χάσει η ομάδα τους, ενδιαφέρονται για να προκαλέσουν επεισόδια.

 

Είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα και τόσο μεγάλοι οι κίνδυνοι, που δεν αντιδρούν, πλέον, ούτε οι ομάδες στις απαγορεύσεις.

 

Είναι πολύ χαρακτηριστική, νομίζω, η προχθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τις παρακλήσεις και τις προτροπές προς τους οπαδούς της για να σεβαστούν την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού και να μην ταξιδέψουν στη Λαμία.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για τις ομάδες είναι προτιμότερο να μην μετακινούνται οι οπαδοί τους, παρά να μετακινούνται και να υπάρχει η πιθανότητα τιμωρίας εξαιτίας προβλημάτων που θα δημιουργήσουν.

 

Αρα, αντί να συζητάμε σε επίπεδο εντυπώσεων και λαϊκισμού, καλύτερα θα είναι να ψάξει τρόπους η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, σε συνεργασία με την Λίγκα, για να καταλήξουν αν υπάρχει δυνατότητα ή όχι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μετακίνησης οπαδών χωρίς τον φόβο επεισοδίων.

 

Οσο εξακολουθεί να είναι ανέφικτο, καλύτερα να γίνονται τα ματς μόνο με οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας…  

X