ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ούτε φέτος κόπηκε το «χούι», αλλά έφταιγε κι ο Λουτσέσκου

Ούτε φέτος κόπηκε το «χούι», αλλά έφταιγε κι ο Λουτσέσκου

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη

Αγαπητή Metrosport

 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει συμβιβαστεί με την κατάσταση που ζει σε κάθε μεταγραφική περίοδο επί Ιβάν Σαββίδη. Εχει συνηθίσει να περιμένει ενίσχυση με απόκτηση παίκτη ή και παικτών στο παρά 5. Ανεξάρτητα με το ποια πρόσωπα χειρίζονται τα μεταγραφικά θέματα σ’ αυτά τα τελευταία επτά χρόνια, φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ένα «χούι» που δεν κόβεται εύκολα.

 

Ετσι, δεν εκπλήσσει κανέναν η καθυστέρηση που και φέτος παρατηρείται στη συμπλήρωση του ρόστερ. Αν και, εδώ που τα λέμε, ειδικά φέτος ήταν επιτακτική ανάγκη η έγκαιρη ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων, όχι μόνο γιατί επείγει η επίτευξη του στόχου της πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και γιατί ήρθε αιφνιδιαστικά το σοκ της αποχώρησης του Λουτσέσκου με την έναρξη της προετοιμασίας. Ενώ ο Ρουμάνος έλεγε ότι θέλει το ρόστερ συμπληρωμένο με την έναρξη της προετοιμασίας, φέτος «φρόντισε» να υποχρεώσει την ομάδα να ψάχνει, εκτός από παίκτες, νέο προπονητή. Κι αυτό όντως προκάλεσε πολλές δυσκολίες, γιατί, από τη μια στιγμή στην άλλη, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν να κάνουν με έναν κόουτς διαφορετικό, που πιθανότατα είχε και διαφορετικές απαιτήσεις για παίκτες που θα έπρεπε να αποκτηθούν, ξέχωρα από το γεγονός ότι πρώτα έπρεπε να καταλάβει τι είδους παίκτες διαθέτει και ύστερα να κάνει τις εισηγήσεις του.

 

Ναι, το «αντίο» του Λουτσέσκου προκάλεσε αναταραχή κι αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπει κανείς. 0 Ωστόσο, οι κρίσιμες μέρες πέρασαν και τώρα πλέον ο Φερέιρα ξέρει τι έχει στα χέρια του και τι του λείπει. Εδώ και τώρα, λοιπόν, πρέπει να γίνουν οι μεταγραφές που χρειάζονται, ώστε οι παίκτες που θα αποκτηθούν να συμμετάσχουν τουλάχιστον στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, μην τυχόν και προλάβουν να βοηθήσουν και αυτοί την ομάδα στη μάχη για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτός δεν είναι ένας στόχος που θα εξυπηρετήσει μόνο την τόνωση του διεθνούς γοήτρου του ΠΑΟΚ.

 

Είναι ένας στόχος που η επίτευξή του θα σημαίνει την απαρχή της ικανοποίησης της «μαξιμαλιστικής», όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, φιλοδοξίας του Ιβάν Σαββίδη να καθιερώσει τον ΠΑΟΚ στα 20 κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Και που αν τον καθιερώσει έστω στα 40 κορυφαία δεν θα «χαλαστεί» κανένας ΠΑΟΚτσής...

 

Με προσμονή,
Στέλιος Γρηγοριάδης

X