ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Όταν βλάπτεται σοβαρά η υγεία του ΠΑΟΚ!

Όταν βλάπτεται σοβαρά η υγεία του ΠΑΟΚ!

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την αλήθεια που είπε ο απερχόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την κόντρα του Ταχιάου με τον ΠΑΟΚ

Ξεκάθαρος (είναι από τα προτερήματα του αν κι εύκολα πολλάκις τα καθιστά… μπούμερανγκ) ο υπ’ ατμόν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Στέλνει μηνύματα ουσίας κι ουχί εντύπωσης. «Ψήφισα Νίκο Ταχιάο», είπε. Και συμπλήρωσε: «Δεν βγήκε επειδή πήγε κόντρα στον ΠΑΟΚ»!

 


Εδώ προσέξτε. Δεν πήγε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Νίκο Ταχιάο. Ο Νίκος Ταχιάος πήγε, κόντρα στον ΠΑΟΚ. «Ήταν μέγα λάθος του», επισήμανε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο απερχόμενος Δήμαρχος ήταν κι είναι φυσικά, φίλος του Άρη. Κι όχι από αυτούς οι οποίοι είναι φίλοι των «κίτρινων» δια λόγων αλλά από τους άλλους. Από εκείνους οι οποίοι στήριξαν …συγκλονιστικά τον Άρη. Έτσι για την ιστορία.

 


Μακριά από εμάς η οποιαδήποτε προσέγγιση ενός εκλογικού αποτελέσματος με αθλητική ματιά. Η αναφερόμενη προσέγγιση αφορά τον Γιάννη Μπουτάρη. Δεν την προβάλλουμε πάντως, για να αναδείξουμε τις απόψεις του υπ’ ατμόν Δημάρχου. Την δημοσιοποιούμε επειδή είναι πλημμυρισμένη ουσία. Κι ουσία είναι πως κόμματα και παρατάξεις σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Οι ομάδες ήταν, είναι και θα είναι στους αιώνες, των αιώνων.

 


Και δε λησμονούμε το ατόπημα του Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με την εθνική ήττα. Την αναγνώριση αφ’ ενός της ΠΓΔΜ ως Βόρειας «Μακεδονίας» - αυτό ήταν το κακό – και την παραχώρηση μακεδονικής γλώσσας κι εθνότητας – αυτό ήταν το χειρότερο - σε Αλβανούς. Σλάβους και τέως Έλληνες. Δεν την υπέγραψε αυτός. Αυτός όμως, επέδειξε προκλητικά αδιαφορία κι ανοχή στην υπογραφή της! Κι ακόμη απορούμε πως το έπραξε όντας εξαιρετικά ευφυής και οξύνους στην μακρά του πορεία…

 


Στο θέμα μας όμως, πάλι. Η ερμηνεία της ήττας του Νίκου Ταχιάου από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα (εμείς επιλέξαμε ως δοκιμασμένο κι επιτυχημέν0 στα κοινά της Θεσσαλονίκης και καλύτερο τον Γιώργο Ορφανό αλλά… Ατυχήσαμε. Δε μετανιώσαμε), όπως την κατέθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης είναι σαφής. Πάνω από όλα κι όλους – στην περίπτωση μας – ο ΠΑΟΚ. Καθώς μάλιστα, ο κόσμος του μετά την απόλυτη εφετινή κυριαρχία του… Με την κατάκτηση και Πρωταθλήματος και Κυπέλλου… Ίπταται ακόμη στον έβδομο ουρανό και πλέει σε πελάγη ευτυχίας, δε θα δεχόταν ποτέ και δεν δέχθηκε μύγα στον σπαθί του. Τούτο πλήρωσε ο Νίκος Ταχιάος κατά τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος και ψήφισε Νίκο Ταχιάο.

 


Συμπέρασμα; Η δυναμική του ΠΑΟΚ αποτελούσε κορυφαίο γεγονός αναντάμ παπαντάμ. Δίχως αυτή να στρέφεται υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. Η δυναμική αυτή βέβαια, στρέφεται κατά του ενός ή του άλλου κόμματος όταν βλάπτεται σοβαρά η υγεία του ΠΑΟΚ.

 


Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει… Οφείλει να μην εμπλέκεται σε κομματικά γρανάζια. Να μην στηρίζει υποψήφιους. Αντίθετα όταν τον εμπλέκουν, οφείλει να συντρίβει αυτά τα γρανάζια και να γκρεμίζει υποψήφιους. Γενικά. Και μην κάνετε το λάθος να το ταιριάξατε με την περίπτωση του Νίκου Ταχιάου ειδικά! Γενικά αναφερόμαστε και πλέον, κυρίως στη Νέα Τούμπα. Η καθυστέρηση βλάπτει σοβαρά την υγεία τιου ΠΑΟΚ. Κι εκθέτει συνάμα (συγ)Κυβέρνηση κυρίως αλλά κι αντιπολίτευση. Και που είστε αδιόρθωτοι κι αμετανόητοι; Έρχονται πάλι, εκλογές…

 

*Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport (10/6)

X