ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οσκαρ… δειλίας και υποκρισίας

Οσκαρ… δειλίας και υποκρισίας

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί και σχολιάζει τις κινήσεις του Ολυμπιακού που δείχνει να είναι σε πλήρης σύγχυση

Βαρύ και δυσβάστακτο το χρέος και η ευθύνη (επί δεκαετίες ολόκληρες) να είναι κανείς υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει μια πραγματική «κατάρα». Έτσι νιώθω κάθε φορά που βρίσκομαι «απέναντι» σε αυτή τη συμφορά… σε αυτή την επιδημία.

 

Προσωπικά και σε μεγάλο βάθος χρόνου –περίπου μισό και πλέον αιώνα- επιστρατεύω κάθε φορά ο,τι κουράγιο έχω για να αντιπαρατεθώ μ’ αυτό το στοιχειό  που λέγεται σύστημα και του οποίου η εγκληματική δράση έχει καταστήσει ημιπαράλυτο σχεδόν το βάναυσα κακοποιημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα έλεγα ότι κουράστηκα και ότι δεν θα συνεχίσω να βρίσκομαι πάντοτε στην ίδια θέση και απέναντι στις συμμορίες και στους μαφιόζους που το εκπροσωπούν κατά καιρούς. Όμως, δεν θα αποφύγω εξομολογούμενος την αμαρτία μου να παραδεχτώ ότι τους σιχάθηκα.

 

Ιδιαίτερα η τελευταία 20ετία που καταγράφηκε στην ιστορία του αθλήματος σαν «εποχή του Θείου», με τους κοκκαλιάρηδες, τους περίεργους και με τον πατέρα Σπάθα να καταθέτει το εκπληκτικό μότο: «Εμάς μας ενδιαφέρει να… κερδάνε (!) το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να γα…θουν», ήταν επώδυνα βασανιστική. Ένιωθα όπως όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι, ότι κάποιοι δηλαδή αδίστακτοι μαφιόζοι διακορεύουν ανεμπόδιστα όχι μόνο το άθλημα, αλλά και την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

 

Πακιστανοί, Κονγκολέζοι, μεγαλόσχημοι παράγοντες, υπόδικοι που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι ενώ έχουν στο δισάκι τους βαρύτητες κατηγορίες, αλλά και θεσμικοί παράγοντες  που ξεπουλιούνται «έναντι πινακίου φακής» για τα πάντα, συνέθεταν (και συνθέτουν ακόμη) ένα αποκρουστικό παζλ το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να το βλέπουμε απείραχτο και να το ανεχόμαστε, άσχετα αν μας σκεπάζει με θράσος τα μάτια και γελάει σε βάρος μας ειρωνικά.

 

Προς τι αυτή η κάπως προσωπική τοποθέτηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Νομίζω ότι η επικαιρότητα και ο,τι συνέβη και εξελίσσεται σήμερα γύρω μας με το νέο άθλο των… ΑΘΛΙΩΝ το δικαιολογεί. Θα μου πείτε, είναι η πρώτη φορά που αισθάνεται ο καθένας από εμάς τέτοια σιχασιά; Θα σας απαντούσα ασφαλώς όχι και θα προσέθετα όμως και την ταπεινή μου άποψη, ότι δεν θα είναι και η τελευταία.

 

Είχαμε 30.000 υποδειγματικούς φιλάθλους καθηλωμένους μέσα στην παγωνιά να υφίστανται ένα πραγματικό μαρτύριο επί ώρες  έως ότου η σκηνοθετημένη απόδραση των δειλών ολοκληρωθεί. Οι παράγοντες της ομάδας της  εύνοιας, προετοιμασμένοι και καθοδηγούμενοι άνωθεν, ήταν τόσο βιαστικοί που άρπαξαν με την εμφάνισή της την πρώτη «ευκαιρία» που δόθηκε, με το χαρτάκι της ταμειακής, για να ξεκινήσει η εξέλιξη της όλης διαδικασίας που θα τους έδινε την ευκαιρία να αποσύρουν μέσα από το καμίνι της Τούμπας την κατατρομοκρατημένη ομάδα τους.   Το πλάνο απόδρασης ξεκίνησε με αυθαίρετες αποφάσεις και μια σειρά ενεργειών, εκτός θεσμικών κανόνων, για τις οποίες φέρουν ακέραια την ευθύνη το δίδυμο Θεοδωρίδη-Καραπαπά.

 

Με ανοχή και συμμετοχή Αρετόπουλου δόθηκε ο χρόνος και διευκολύνθηκαν να πραγματοποιηθούν όλα τα αντιθεσμικά που οδήγησαν στη μη έναρξη της αναμέτρησης. Λεπτομέρειες έχετε ακούσει και έχετε διαβάσει για αυτό το πραξικόπημα και αυτή τη δειλή και προγραμματισμένη μεθόδευση της μη διεξαγωγής του αγώνα. Βάσει των κανονισμών ο ΠΑΟΚ δικαιούται να είναι έξω από τις οποιοσδήποτε σκέψεις για ποινή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι φόβοι και οι επιφυλάξεις της προστασίας και των υψηλών διασυνδέσεων των… Πακιστανών. Βιαστικός ο υφυπουργός αθλητισμού εκτέθηκε με τις πρώτες δηλώσεις του, όπως το ίδιο είχε εκτεθεί και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες -για πρώτη φορά- που οδηγούσαν στη δημιουργία προοπτικών για να στοιχειοθετηθεί και για να σκηνοθετηθεί κατηγορητήριο για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι των Ζωσιμάδων. Θεμιτό να βλέπεις με συμπάθεια την εκλογική σου πελατεία, όχι όμως και με το καλημέρα όπως έγινε χθες. 

 

Κλείνοντας το σημερινό σχόλιο θα έδινα μια συμβουλή σε όλους όσους παιδεύονται σήμερα από τα ξεράσματα της αντιΠΑΟΚτσήδικης προπαγάνδας να σπεύσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο να βρουν την τοποθέτηση του εγκρίτου και πολύπειρου δικηγόρου, Γιώργου Παναγόπουλου για το «όργιο παραβάσεων» που επεσήμανε από πλευράς της ομάδας του δημοσίου . Όπως επίσης να εκφράσουμε και την λύπη μας για το δράμα ενός επαγγελματία, που ήταν η «χρησιμοποιήσιμη» του Ισπανού κόουτς σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κακοπαιγμένη αυτή παράσταση .

 

Υ.Γ.: Συνελήφθη ο ανεγκέφαλος.  Όπως πληροφορηθήκαμε το έχει ξανακάνει. Αυτό το τελευταίο «κάτι λέει» για την ΠΑΕ που έσπευσε κάπως -καθυστερημένα βέβαια-  να τον καθίσει στο σκαμνί και να τον εξορίσει δια βίου από την Τούμπα. Πότε δεν είναι αργά.

X