ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ωραία τα λέει ο Ντέμης, αλλά παρέλειψε το πιο σημαντικό

Ωραία τα λέει ο Ντέμης, αλλά παρέλειψε το πιο σημαντικό

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφέι και σχολιάζει την τοποθέτηση του Ντέμη για τον τελικό Κυπέλλου

Ωραία τα λέει ο Ντέμης Νικολαίδης στην ανάρτηση που έκανε μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Μόνο που ξέχασε να προσθέσει στις ενδιαφέρουσες απόψεις του, μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο. Την πιο σημαντική απ’ όλες.

 

Δείτε τι λέει: «Η βίαιη εισβολή των πολιτικών στο ποδόσφαιρο πριν από δύο χρόνια και η σχέση που απεγνωσμένα θέλουν να έχουν με οικονομικούς παράγοντες, ευθύνεται για την τωρινή κατάσταση. Η διαφορά που υπάρχει με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι οικονομικοί παράγοντες που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο είναι περισσότεροι. Αποτέλεσμα: Περισσότερη διαπλοκή, περισσότερη βία, περισσότερο μίσος και λιγότερο ποδόσφαιρο.

 

Λογικό, αλλά και το πιο στενάχωρο από όλα είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση δηλητηρίασε και τους γνήσιους πρωταγωνιστές του αθλήματος, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Υπεροψία, αλαζονεία, ειρωνεία και ασέβεια κυριαρχούν πλέον σε πολλές από τις δηλώσεις τους. Είναι το τελευταίο οχυρό. Είναι ινδάλματα για τις νέες γενιές, είναι ένας λόγος για να διαλέξουν ομάδα οι πιτσιρικάδες, πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα για να συμβάλουν στην βελτίωση της κοινωνίας μας. Όσο δύσκολο και αν είναι, σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που ποτέ δεν θα διάλεγαν, έχουν την υποχρέωση να κάνουν τη διαφορά».

 

Ως εδώ μια χαρά και δεν λέει κάτι που δεν ισχύει. Συνεχίζει: «Η μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των φιλάθλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ τον τελευταίο χρόνο είναι πέρα από τη λογική μου. Με όλο τον σεβασμό προς τις άλλες ομάδες, το ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούν επιτέλους πρωτάθλημα και κύπελλο είναι κάτι που με χαροποιεί. Ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των φιλάθλων τους; Μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη και τα ξαδέλφια μου ήταν ή ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ. Ο ξάδελφος μου ο Άκης, μου έβαλε και άκουσα τον ύμνο της ΑΕΚ στα πέντε μου και ο Θωμάς Μαύρος ήταν στις δόξες του.

 

Θα μπορούσε να είχε γίνει το αντίστοιχο με τον ξάδελφο μου τον Ευριπίδη που είναι ΠΑΟΚ. Τα μοναδικά κριτήρια που υπήρχαν τότε από τους προγόνους μας, χωρίς να κρίνουμε την ορθότητα τους, ήταν πολύ απλά: Είμαστε Πόντιοι, πρόσφυγες, θα υποστηρίζουμε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η ομάδα που υποστηρίζουμε καθορίστηκε από το περιβάλλον μας και από γεγονότα σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Η πορεία, τα πρόσωπα και τα γεγονότα μπορούν να αλλάξουν, δυστυχώς, την ταυτότητα της κάθε ομάδας και το τι εκπροσωπεί σε βάθος χρόνου. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ιδρύθηκαν από τους ίδιους ανθρώπους, έχουν κοινή καταγωγή και είναι πρόσφυγες».

 

Κι αυτά όλα σωστά. Αλλά την αντιπαλότητα μεταξύ ΠΑΟΚτσήδων και ΑΕΚτσήδων την όξυναν φέτος σε επικίνδυνο βαθμό όχι οι πολιτικοί, ούτε οι οικονομικοί παράγοντες, ούτε οι ποδοσφαιριστές, αλλά δύο ανόητοι που παρίσταναν τους διαιτητές και οι αθλητικοί δικαστές που ακολούθησαν με τις αποφάσεις τους. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Ντέμης δεν μπορεί να «βάλει χέρι» σε Κομίνη και Ποντίκη, ούτε να σχολιάσει το θέατρο των δήθεν τρομοκρατημένων παικτών της ΑΕΚ, διότι δεν μπορεί με την προιστορία που έχει στην ΑΕΚ να παραδεχτεί κι αυτός ότι η ομάδα του πήρε κάλπικο και χάρτινο Πρωτάθλημα. Είμαι βέβαιος όμως ότι στη συζήτηση με τον εαυτό του το ομολόγησε…

X