ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τατουάζ οπαδού του ΠΑΟΚ για τον... Σόκρατες έγινε θέμα στη Βραζιλία

Τατουάζ οπαδού του ΠΑΟΚ για τον... Σόκρατες έγινε θέμα στη Βραζιλία

Δείτε την απίστευτη ιστορία του 30χρονου φίλου του Δικεφάλου που έφτασε μέχρι την Βραζιλία

 Ο ΠΑΟΚ έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο τρίτο του πρωτάθλημα και η φετινή του πορεία σε συνδυασμό με την τρέλα των οπαδών του έφτασε μέχρι την Βραζιλία.

 

Η ιστοσελίδα meutimao.com.br, δημοσίευσε μια συνέντευξη ενός 30χρονου φίλου του ΠΑΟΚ που έχει «τρέλα» με τον Σόκρατες, τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή που άλλαξε το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο με την λεγόμενη Κορινθιακή Δημοκρατία που θέσπισε.

 

Διαβάστε την ιστορία και την εξιστόρηση του οπαδού του Δικεφάλου του Βορρά, το όνειρό του για το πρωτάθλημα αλλά και την θέλησή του να επισκεφθεί την Βραζιλία και το γήπεδο της Κορίνθιανς.

  

Ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συλλόγους στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Η Θεσσαλονίκη που βρίσκεται 500 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα Αθήνα, είναι γνωστή πως έχει φανατικούς οπαδούς. Ένας από αυτούς, ο Δημήτρης Κουπένος, είναι οπαδός της Κορινθιακής Δημοκρατίας και έχει κάνει τατουάζ στο αριστερό του μπράτσο τον Σόκρατες, είδωλο του Τιμάο.

 

Ο Δημήτρης ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι 30 ετών και είναι τρελός για τον ΠΑΟΚ, όπως οι οπαδοί της Κορίνθιανς για τη βραζιλιάνικη ομάδα. Τόσο τρελός που αποφάσισε να περάσει στο δέρμα του τον θαυμασμό του για τον «γιατρό» και την ιδεολογία του που άλλαξε το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο μια για πάντα.

 

«Ολα ξεκινούν από τα χρώματα. Το μαύρο και το άσπρο είναι τα χρώματα της ομάδας μου, του ΠΑΟΚ. Φυσικά εξαιτίας του Σόκρατες και της πολιτικής του στάσης στη Κορίνθιανς, εναντίον της δικτατορίας και του πραξικοπήματος».

 

Ο θαυμασμός για τους αντιπροσώπους της Κορινθιακής Δημοκρατίας έδωσε κίνητρο στον Ελληνα να ψάξει για την ιστορία του Σόκρατες, να καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν για το γκρουπ των πολιτικοποιημένων ποδοσφαιριστών, να απαιτήσουν την ελευθερία της έκφρασης των πολιτικών ιδεών και να μπορούν να ψηφίζουν ως ισότιμα μέλη στις ομάδες τους.

 

«Γνωρίζω πως η Κορίνθιανς ιδρύθηκε από εργάτες. Ξέρω τα πάντα για το πρωτάθλημα Παουλίστα το 1982, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για το πολιτικό κίνημα εκείνης της στιγμής. Μου αρέσει πολύ ο Κασαγκράντε, ο ροκ σταρ».

 

Η φωτογραφία του Δημήτρη Κουπένο έφτασε στη σελίδα «My Timon», με τον σχολιασμό: «Από την Ελλάδα με αγάπη».

 

Για τον Δημήτρη πολύ σημαντική για τη σχέση του ΠΑΟΚ με την Κορίνθιανς ήταν η απόκτηση του Λέο Ζαμπά. Ο νεαρός Βραζιλιάνος βρέθηκε στις ακαδημίες της Κορίνθιανς για επτά χρόνια και ο Δημήτρης είπε: «Είναι παίκτης μας και οι οπαδοί είναι περήφανοι για αυτόν. Ηταν πολύ ακριβή μεταγραφή, αλλά πιστεύουμε στις ικανότητές του και στο μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ ταλαντούχος, πολύ αθλητικός και μας βοηθάει στο να φτάσουμε στον τίτλο» ενώ παραδέχθηκε πως «Δεν έχω δει ποτέ τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή».

 

«Το κοινό του ΠΑΟΚ είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Την Κυριακή (η συνομιλία έγινε πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) έχουμε πόλεμο, το σούπερ ντέρμπι στην Ελλάδα κόντρα στον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο εχθρό μας. Αυτό το παιχνίδι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ελλάδα» τόνισε ο οπαδός του Σόκρατες.

 

Εκτός από το όνειρο του Δημήτρη να δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή μετά από τρεις δεκαετίες, ο φίλος του Δικέφαλου έχει ένα ακόμη. Να ταξιδέψει κάποια στιγμή στο γήπεδο της Κορίνθιανς, «Χωρίς αμφιβολία είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι θα γίνει αν το καταφέρω».

X