ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι ομάδες έχουν το πρόβλημα, όχι οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Οι ομάδες έχουν το πρόβλημα, όχι οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει το τέλος της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά της Super League

Αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά για την επόμενη μέρα της Superleague, σε σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι μέλλον για τις μεσαίες και τις μικρές ομάδες εκτός κεντρικής διαχείρισης δεν υπάρχει.

 

Το έχω επισημάνει πολλές φορές από αυτή εδώ τη γωνία ότι θα είναι δραματική η μείωση που θα υποστούν στα έσοδά τους αν πάνε να διαπραγματευτούν μόνες τους τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, με συνέπεια να πέσει ακόμη περισσότερο η ποιότητα του πρωταθλήματος, να γίνει πολύ λιγότερο ελκυστικό, να αρχίσει να έχει όλα τα αρνητικά που έχει η Football League.

 

Αν πραγματικά θέλουν οι ομάδες στην λίγκα να διατηρήσουν ένα επίπεδο, αν οι μεγάλοι θέλουν να μην πάμε σε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, με τους τέσσερις πρώτους, δηλαδή, να παλεύουν για τον τίτλο και τους υπόλοιπους να κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι απαραίτητο να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους.

 

Είναι ξεκάθαρο πως ούτε η NOVA, ούτε ο κάθε εν δυνάμει ενδιαφερόμενος τηλεοπτικός σταθμός δεν μπλοφάρουν.

 

Η NOVA δεν δήλωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την κεντρική διαχείριση χωρίς να το εννοεί. Δεν χωράει αμφιβολία ότι  υπό τις παρούσες συνθήκες ουδείς λόγος υπάρχει να χάνει τον χρόνο της σε διαπραγματεύσεις με παράγοντες που ζητάνε παράλογα χρήματα και που δεν υιοθετούν καμία από τις προτάσεις της άλλης πλευράς (μείωση ομάδων, πλέι οφ με την παρουσία και του πρώτου της κανονικής περιόδου κ.τ.λ)

 

Εφόσον δεν καταλαβαίνουν, και οι μεγάλοι και οι μικροί, πόσο άσχημα θα γίνουν τα πράγματα για την Superleague, ώστε σε άλλη βάση να κουβεντιάσουν, η NOVA είναι σαφές ότι θα ξεκινήσει συζητήσεις με όσους θέλει να έχει μαζί της, απ’ ό,τι λένε οι πληροφορίες 7-8 ομάδες.

 

Για τους υπόλοιπους, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θα βρούνε τηλεοπτική στέγη. Θεωρώ πως είτε ο ΟΤΕ, είτε η ΕΡΤ θα κινηθούν, αλλά με ποσά που θα είναι πάρα πολύ μικρά.

 

Οπότε, οι επιλογές που έχουν οι ομάδες δεν είναι πολλές και δεν έχει κανένα νόημα να πιστεύουν κάποιες πως δεν θα τολμήσει η NOVA να σπάσει την κεντρική διαχείριση, διότι θα κινδυνέψει σε αυτή την περίπτωση να καταστραφεί η ίδια.

 

Από την στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την λίγκα, δεν υπάρχει, δηλαδή, άλλος τηλεοπτικός σταθμός που να περιμένει στην γωνία για να τους δώσει όσα δεν είναι διατεθειμένη να τους δώσει η NOVA, το πρόβλημα το έχουν οι ομάδες και κανένας άλλος… 

X