ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ομάδα, κόσμος και διαιτητής να παίξουν... καλή μπάλα

Ομάδα, κόσμος και διαιτητής να παίξουν... καλή μπάλα

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ που πρέπει να εμφανιστεί την Κυριακή για να κερδίσει τους «πράσινους»

Kαλό το πάθος των μικρών, καλή η εμπειρία των μεγάλων, ακόμη καλύτερη η ποιότητα ορισμένων παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά για να εμφανιστεί την Κυριακή μια ομάδα που θα νικήσει τον Παναθηναϊκό και θα ικανοποιήσει με το ποδόσφαιρο που θα παίξει τον κόσμο, ίσως χρειαστεί όλοι όσοι αγωνιστούν να κάνουν την καλύτερη φετινή εμφάνισή τους. Να παίξουν καλή μπάλα και να δείξουν την ανωτερότητά τους απέναντι στον αντίπαλο.

 

Με τρεις – τέσσερις καλές στιγμές στο ματς, αν μάλιστα συνδυαστούν και με νίκη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χαίρονται. Χαίρονται γιατί αυτές οι τρεις-τέσσερις καλές στιγμές αποτελούν την όαση μπροστά στο... τίποτε και το καθόλου που έβλεπαν συνήθως τα τελευταία χρόνια.

 

Η ουσία είναι το κυρίως ζητούμενο και οι βαθμοί είναι που «μετράνε» περισσότερο όταν υπάρχει ο μεγαλεπήβολος στόχος της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Αλλά, κακά τα ψέματα. Το έχει ανάγκη το καλό ποδόσφαιρο Ο ΠΑΟΚτσής. Θα το γουστάρει αν το δει από την ομάδα του. Και, στο κάτω-κάτω , απαγορεύεται να πάρει μια ομάδα Πρωτάθλημα παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο; Μα, συνήθως αυτό γίνεται παγκοσμίως και αυτό πρέπει να γίνεται. Μόνο στην Ελλάδα κινδυνεύουμε να γίνεται πρωταθλητής ο λιγότερο κακός και όχι ο περισσότερο καλός...

 

Ωραία μπάλα, όμως, πρέπει να παίξει και ο κόσμος την Κυριακή. Του έλειψε του οπαδού του ΠΑΟΚ η Τούμπα με την ποινή των επτά αγωνιστικών. Λογικό. Αλλά, τώρα που την έχει πάλι στη διάθεσή του, θα ήταν λάθος να ξεσπαθώσει ξεφεύγοντας σε ακρότητες. Σ’ αυτό το γήπεδο (και σε κανένα άλλο, αν θέλουμε να λέμε ότι αγαπάμε το ποδόσφαιρο και να το εννοούμε) δεν πρέπει να ξαναμπεί  λουκέτο. Το ποδόσφαιρο υπάρχει για τον κόσμο. Για να το χαίρεται και να το απολαμβάνει ο κόσμος. Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Οπως δεν υπάρχει και κανένα άλλο ομαδικό άθλημα.

 

Πέρα από αυτό, τον έχει ανάγκη τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ. Πορεία πρωταθλητισμού χωρίς φιλάθλους δεν γίνεται. Αλλά και τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι εξίσου απαραίτητα, έστω κι αν ο ΠΑΟΚ διαθέτει ισχυρό οικονομικά ιδιοκτήτη. Η τελευταία ποινή σε βάρος της Τούμπας ήταν πέρα για πέρα άδικη. Αλλες, προηγούμενες, ήταν λογικές και δικαιολογημένες. Ποτέ άλλοτε δεν πρέπει να δοθούν δικαιώματα για παρόμοιες ποινές. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει κοντά του οπαδούς που δεν αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα. Θέλει εκείνους που ξέρουν πώς να τον βοηθούν, χωρίς να προκαλούν την παραμικρή ζημιά.

 

Υπάρχει όμως και άλλος που οφείλει να παίξει καλή μπάλα. Ο Στυλιαράς, που ορίστηκε να διευθύνει το ματς. Να αποφύγει τα λάθη και αν κάνει λάθη να είναι ανθρώπινα και μοιρασμένα. Να μη δώσει δικαίωμα σε καμία ομάδα να παραπονεθεί . Να τιμήσει τον εαυτό του και τη διαιτησία. Να προσπαθήσει όσο μπορεί για να μας πείσει ότι υπάρχουν και ικανοί Ελληνες διαιτητές.

 

X