ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ομάδα και λαός δείχνουν αύριο ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό

Ομάδα και λαός δείχνουν αύριο ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί και τονίζει πως όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ θα αποδείξει αύριο πως είναι πανάξιος Πρωταθλητής

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Αύριο το απόγευμα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ταπεινώνει τον Ολυμπιακό και αγκαλιάζει τον τίτλο. Ομάδα και οπαδοί, με επίγνωση της σημασίας του αγώνα, με πάθος και με ενθουσιασμό, αλλά όχι άγχος και νευρικότητα, παίρνουν τους τρεις βαθμούς και επιβεβαιώνουν ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό στο φετινό Πρωτάθλημα και ποιος αξίζει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

 

Ο πιο δικός τους “έγινε” εχθρός!

 

Δοκίμασε τι θα πει αχαριστία ο κυρ Σάββας. Τόλμησε να ευχαριστήσει δημόσια την οικογένεια Σαββίδη γιατί του συμπαραστάθηκε στην περιπέτεια που έχει με την υγεία του, τόλμησε επίσης να εκφράσει κάποιες απόψεις που δεν άρεσαν στους “επιστήμονες” και, ατάκα και επιτόπου, φρόντισαν να  τον βάλουν στο περιθώριο. Δεν πήγε, μολονότι επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού, στην κοπή της βασιλόπιτας και λέγεται ότι, στο πλαίσιο της τιμωρίας του, δεν θα ακολουθήσει την αποστολή για το ντέρμπι της Τούμπας. Ξαφνικά, δηλαδή, στα 82 του, με μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στον Ολυμπιακό, “έγινε” εχθρός του Ολυμπιακού... Ας πρόσεχε, όμως. Γιατί όταν γίνεσαι βασιλικότερος του βασιλέως, ο βασιλεύς δεν το εκτιμά…

 

Τους… ανακοίνωσε τη νίκη!

 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως, το έχει δέσει κόμπο. Ο Ολυμπιακός θα νικήσει στην Τούμπα. Δεν το ευχήθηκε, δεν το ζήτησε από τους παίκτες, απλά τους το… ανακοίνωσε. “Θα κερδίσετε τον ΠΑΟΚ και θα πάρετε το Πρωτάθλημα”. Τόσο απλά. Μάλιστα, για να παίξει λίγο και με το συναίσθημά τους, τους ενημέρωσε ότι σήμερα θα γίνει το μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στη θύρα 7, οπότε η μέρα μνήμης θα συνδυαστεί με μια μεγάλη νίκη, όπως μεγάλη ήταν και η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 6-0, όταν συνέβη η τραγωδία.

 

“Αγνοήστε κάθε νέο τέχνασμα”

 

Και ενώ ο Μαρινάκης είναι βέβαιος ότι θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων με μια νίκη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, απευθυνόμενη στους φιλάθλους που θα βρεθούν την Κυριακή στις κερκίδες της Τούμπας, προτρέπει για το αυτονόητο. Κι αυτή τη φορά το κάνει με μια πολύ εύστοχη ανακοίνωση – παράκληση: “Επικεντρωνόμαστε στο ποδόσφαιρο, στην ώθηση του ΠΑΟΚ, στην υποστήριξη με φωνή και πάθος. Αγνοούμε οποιοδήποτε παλιό ή νέο τέχνασμα πρόκλησης από τους αντιπάλους και συνεχίζουμε την πορεία πρωταθλητισμού, την πορεία ψύχραιμης διαχείρισης των συναισθημάτων μας. Παρακαλούμε τον κάθε φίλαθλο προσωπικά να μην παρασυρθεί από την ένταση, ή ενδεχόμενες προκλήσεις και να αποφύγει συμπεριφορές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον της ομάδας”.

 

Ετσι είναι. Και όσοι δεν αντιλαμβάνονται το αυτονόητο, ή όσοι δεν νιώθουν την κρισιμότητα της κατάστασης, καλό είναι να καθίσουν σπίτι τους ή να δουν το ματς στο καφενείο. Στο γήπεδο έχουν θέση μόνο όσοι ξέρουν πώς θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να πετύχει στον στόχο του. Κανείς άλλος.

X