ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ολιγωρία του Καρυπίδη       και τα παρεπόμενα της

Η ολιγωρία του Καρυπίδη       και τα παρεπόμενα της

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τις μεταγραφικές κινήσεις του Αρη και την πιθανότητα να καλύψει το χαμένο έδαφος όσο κι αν τρέξει

Το είχα επισημάνει από ετούτη εδώ τη στήλη, ότι ο πρόεδρος του Αρη Θόδωρος Καρυπίδης έχει βαρύ φορτίο μέχρι να καταφέρει να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο αγωνιστικά ρόστερ. Συγχρόνως επισήμανα την καθυστέρηση που υπήρχε στην απόκτηση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα αποτελούν τη βάση της ομάδας.

 

Οσον αφορά το πρώτο, είναι αυτονόητο το γιατί ο Αρης έχει περισσότερη δουλειά από τις ομάδες που τερματίζουν τα τελευταία χρόνια μέχρι την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι ομάδες που έχουν βρει τον βηματισμό τους στη Super League, ξέρουν τις απαιτήσεις της και τους τρόπους που μπορούν να επιβιώσουν ή να διακρθούν. Ο Αρης μπορεί να έχει περισσότερο βαριά φανέλα, αλλά μετά την ταλαιπωρία του επί τέσσερα χρόνια σε Γ’ Εθνική και Football League θα πρέπει να ενισχύσει το όνομα του. Αυτό το οποίο επί πολλές δεκαετίες συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα ισχυρά της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.  

 

Αρα το πρώτο ζητούμενο είναι ότι ο Αρης τη νέα αγωνιστική περίοδο θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι είναι μία ομάδα η οποία επέστρεψε για να κάνει αισθητή την παρουσία της. Για να γίνει αυτό δεν αρκούν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις, πλάνο και αποτελεσματικότητα. Ο Αρης ξεκίνησε στραβά την προετοιμασία. Με 19 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν από τα τμήματα υποδομών. Γεγονός που προκάλεσε τις γκρίνιες του Πάκο Ερέρα ο οποίος είχε ζητήσει στην πρώτη του συνάντηση με τον Θόδωρο Καρυπίδη, στα «3-5 Πηγάδια» να βρίσκεται τουλάχιστον το 80% των παικτών που θα είναι στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Λογική απαίτηση, καθώς το στάδιο αυτό είναι σημαντικό για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών στη διάρκεια της χρονιάς.

 

Η επιθυμία του Ισπανού δεν έγινε σεβαστή από τον πρόεδρο μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν δικαιολογίες; Με δεδομένο ότι ο Αρης ήξερε από τα τέλη Απριλίου ότι θα προβιβαστεί στη Super League η λογική λέει ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε όλο τον χρόνο για να δρομολογήσει τον σχεδιασμό της νέας ομάδας. Να προσλάβει εγκαίρως τον προπονητή, να ξεσκαρτάρει το ρόστερ και να προχωρήσει το μεταγραφικό κομμάτι. Αν υπάρχει ένα ελαφρυντικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπογράφηκε το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Mε δεδομένο όμως ότι ο κ. Καρυπίδης, επιχειρεί σ’ όλους τους τόνους να πείσει ότι είναι κάτι παραπάνω από διαχειριστής της ΠΑΕ Αρης, η δικαιολογία αυτή μάλλον δεν ευσταθεί. Προφανώς έγινε κακή εκτίμηση του χρόνου ή συμβαίνει κάτι άλλο και έφτασαν οι «κίτρινοι» στο σημείο να τρέχουν για να προλάβουν να συμπληρώσουν το ρόστερ.

 

Η συμφωνίες με τους Κουέστα, Μενέντεζ, Ματίγια, Γκαρσία και Κολάσο, αποτελούν ενδείξεις αντανακλαστικών, αλλά δεν αρκούν. Ο Ερέρα δικαιολογημένα εξακολουθεί να γκρινιάζει και να περιμένει να συμπληρωθεί το ρόστερ, αλλά είναι άγνωστο αν ο Αρης καταφέρει όσο κι αν τρέξει να καλύψει το χαμένο έδαφος ώστε να είναι ανταγωνιστικός και να προσφέρει στον κόσμο του τις χαρές που περιμένει.

 

FOCUS

Aν κάποιος στο εξής θα θέλει να περιγράψει την έννοια της λέξης ήρωες, δεν έχει παρά να κάνει αναφορά στα ονόματα των δυτών που απεγκλώβισαν στην Ταϊλάνδη τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά και τον προπονητή τους. Kι όποιος έχει ενστάσεις ας αναζητήσει στα social media ένα video στο οποίο καταγράφονται εικόνες από την προσπάθεια τους μέσα στη σπηλιά που σου κόβουν την ανάσα.  

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/7/2018)

X