ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ολοι μαζί για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς

Ολοι μαζί για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και τονίζει την ανάγκη για μαζική στήριξη στα συλλαλητήρια που θα γίνουν για την Μακεδονία μας

Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά να συμφωνήσει σε ένα όνομα για τα Σκόπια στο οποίο θα υπάρχει ο όρος «Μακεδονία», κινητοποιεί εκ νέου συλλόγους, φορείς, απλούς πολίτες.

 

Αυτή την φορά, όμως, σε αντίθεση με τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα πριν από μερικούς μήνες, όταν και η τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και η Εκκλησία είχαν κρατήσει αποστάσεις, δήμαρχοι και μητροπολίτες συμμετέχουν επισήμως, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με όσους δίνουν τη μάχη για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς.

 

Καθώς εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αντιλαμβάνονται ότι κανενός το… αυτάκι στην κυβέρνηση δεν ίδρωσε και πως η βούληση των πολλών αφήνει παντελώς αδιάφορους αυτούς που συζητάνε να… προσφέρουν στο γειτονικό κράτος ένα όνομα στο οποίο θα υπάρχει ο όρος «Μακεδονία», η οργή μεγαλώνει και οι αντιδράσεις αναμένεται να είναι απείρως μαζικότερες.

 

Υπάρχουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι μιλάνε, πλέον, για μειοδοσία στην περίπτωση κατά την οποία έρθει τέτοιο όνομα προς ψήφιση στην Βουλή και είναι απολύτως ενδεικτική του κλίματος η κίνηση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, για εσχάτη προδοσία.

 

Οι Ελληνες έχουν υποστεί πολλά, πάρα πολλά, τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης. Υπομένουν τα πάνδεινα, δίνουν μάχες επιβίωσης, παρότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα προς το χειρότερο πηγαίνουν παρά προς το καλύτερο δεν αντιδρούν, δεν βγαίνουν στους δρόμους, δεν διαδηλώνουν…

 

Ωστόσο, τα εθνικά θέματα είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό που χάνεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, μπορεί μετά από 10, 15, 20 χρόνια να το ξαναπάρεις πίσω.

 

Μια εθνική ήττα, όμως, δεν διορθώνεται. Γι’ αυτό και τα εθνικά θέματα είναι… κόκκινη γραμμή.

 

Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρο πως αν επιχειρηθεί να δοθεί το όνομα «Μακεδονία», ο κόσμος δεν θα μείνει απαθής, δεν θα συνεχίσει να κάθεται στον καναπέ και να παρακολουθεί χωρίς να νοιάζεται…

 

Ο ελληνικός λαός μπορεί να ανέχτηκε πολλά, να έπεσε θύμα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, να έφτασε στα όρια του εξευτελισμού, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει τα εθνικά συμφέροντα, να βάλει σε κίνδυνο τα ιερά και τα όσια…

 

Ας το έχουν, λοιπόν, στο μυαλό τους όσοι διαπραγματεύονται κι όσοι σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ ενός ονόματος με τον όρο «Μακεδονία», αν φτάσει μια τέτοια πρόταση στην Βουλή.   

X