ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Όλα είναι θέμα εγκεφάλου!

Όλα είναι θέμα εγκεφάλου!

Ο Κώστας Πετρωτός αρθρογραφεί για την αξία της νίκης του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο και για τον "ανεγκέφαλο" που πέταξε την φωτοβολίδα

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, είναι λογικό να μην μπορούν πολλοί να εκτιμήσουν την αξία της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου.

 

Προσωπικά, έχοντας στο μυαλό μου ως παράδειγμα το τι συνέβη πέρυσι με την κακή εκκίνηση του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, εκτιμώ ότι οι δύο νίκες με Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο, μπορεί να αποδειχθούν οι πλέον κομβικές για τον τίτλο. Και το ότι ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά την ψυχολογική κούραση που κουβαλούσε από όλη την πορεία του στα προκριματικά του Champions League είναι το πρώτο που πρέπει να τονιστεί γι΄ αυτή την ομάδα. Ότι έχει χαρακτήρα νικητή, προσωπικότητα και μπορεί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

 

Από 'κει πέρα, το μεγάλο θέμα που προκύπτει από το χθεσινό ματς είναι ο ανεγκέφαλος που πέταξε την φωτοβολίδα στην κερκίδα ανάμεσα στον κόσμο. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να "τελειώσει" εδώ και τώρα οποιαδήποτε σχέση έχει με την ομάδα. Να τον εντοπίσει και να του κόψει άπαξ διά παντός την σχέση του με την ομάδα. Εχει ταλαιπωρηθεί πολύ από συμπεριφορές ανεγκέφαλων (είναι νωπό ακόμη αυτό που συνέβη με τον έτερο ανεγκέφαλο που πέταξε το ρολό χαρτί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έδωσε το δικαίωμα στον Γκαρθία να κάνει θέατρο) και πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βρει τον τρόπο να προστατεύεται από αυτές.

 

Και το συμβάν στη Νέα Σμύρνη, σε ένα γήπεδο που μαζί με το Γεντί Κουλέ είναι τα πιο φιλόξενα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην ελληνική επικράτεια, δίνει μίας πρώτης τάξης ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να στείλει ηχηρό μήνυμα, ότι και σ’ αυτό το κομμάτι έχει πλέον τις λύσεις για να απαλλαγεί από παθογένειες του παρελθόντος. Τέλος, υπάρχει και το θέμα που προέκυψε με τον Καμπούρη. Το δικό του εγκέφαλο δεν μπορώ να τον σκανάρω ειλικρινά. Προφανώς μιλάμε για ανικανότητα και άρα για τον απόλυτο λόγο να μην ξαναπιάσει ποτέ σημαιάκι στα χέρια του.   

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (3/9)

X