ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ολα «δείχνουν» ΠΑΟΚ και σίγουρα μπορεί και το Κύπελλο

Ολα «δείχνουν» ΠΑΟΚ και σίγουρα μπορεί και το Κύπελλο

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για το πρόσθετο αβαντάζ για τους παίκτες του Λουτσέσκου που είναι η αγωνία των αντιπάλων τους

 

Ηρωες του προπέρσινου τελικού ο Μπίσεσβαρ και ο Ενρίκε, ήρωες του περσινού ο Βιεϊρίνια και ο Πέλκας. Δόξα τω Θεώ, από ήρωες ο ΠΑΟΚ δεν ξεμένει. Κάποιος ή κάποιοι θα βρεθούν και στον φετινό. Αρκεί η ομάδα να παίξει σαν πανάξια πρωταθλήτρια που είναι και να ταπεινώσει για μια ακόμη φορά την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ. Αρκεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ αισθανθούν ότι τους καθοδηγούν τεράστια κίνητρα και να εμφανίσουν στο τερέν τον φετινό καλό εαυτό τους.

 

Πρώτο και καλύτερο κίνητρο, η κατάκτηση του νταμπλ. Θα γράψουν ιστορία, όπως λένε και οι ίδιοι, γιατί ποτέ άλλοτε ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κατακτήσει και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

 

Δεύτερο, η εκδίκηση από την ΑΕΚ, γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσους τίτλους να κατακτήσουν, ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι πέρσι τους έκλεψαν το Πρωτάθλημα και το χάρισαν στην ΑΕΚ.

 

Τρίτο, η επιθυμία να μη δώσουν στους αντιπάλους τους ούτε μία αφορμή για να λένε ότι είναι, έστω, ισάξιοί τους, επειδή θα πάρουν κι αυτοί ένα Κύπελλο. Ολα ο ΠΑΟΚ, τίποτε η ΑΕΚ, πολύ απλά γιατί ο πρωταθλητής είναι ανώτερος από μια ομάδα την οποία άφησε 23 βαθμούς πίσω του.

 

Τέταρτο, το γενναίο πριμ του Ιβάν Σαββίδη. Ο οποίος ποτέ δεν δίστασε να τους “χρυσώσει|” ανταμείβοντάς τους για τις χαρές που δίνουν και στον ίδιο και στον λαό του ΠΑΟΚ.

 

Πέμπτο, η ικανοποίηση που περιμένουν να νιώσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όντες υποχρεωμένοι να δουν αυτόν τον τελικό από την τηλεόραση. Η ικανοποίηση για την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου και η περηφάνια για την ομάδα τους που θα είναι πλέον νταμπλούχος.

 

Ολα αυτά τα κίνητρα, μαζί με τη δεδομένη αγωνιστική ανωτερότητά τους, αποτελούν τα αβαντάζ των παικτών του ΠΑΟΚ, έστω κι αν δεν μπορούν να αγωνιστούν ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο. Κι απέναντί τους θα έχουν τους παίκτες της ΑΕΚ, ο οποίοι επίσης νιώθουν να έχουν κίνητρα, αλλά το σημαντικότερο από αυτά τους υποχρεώνει σε τεράστια ψυχολογική πίεση.

 

Πρώτο, θέλουν να κερδίσουν το Κύπελλο για να διασκεδάσουν κάπως την παταγώδη αποτυχία τους στο Πρωτάθλημα.

 

Δεύτερο, θα έχουν να παρηγοριούνται ότι νίκησαν τον πρωταθλητή και ίσως υποστηρίξουν, για εσωτερική κιτρινόμαυρη κατανάλωση, ότι είναι και ανώτεροι.

 

Τρίτο, το πριμ που κι αυτοί θα εισπράξουν σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου.

 

Τέταρτο, θέλουν να δώσουν μια κάποια χαρά στους δικούς τους οπαδούς, γιατί έχουν ήδη εμπεδώσει ότι η ομάδα τους δεν μπορεί να κοιτάξει στα ίσα τον ΠΑΟΚ και ότι όντως ήταν κάλπικο το Πρωτάθλημα που (δήθεν) κατέκτησε πέρσι.

 

Πέμπτο και σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι θέλουν να αποφύγουν τον απόλυτο διασυρμό και την απόλυτη ξεφτίλα με μια τρίτη ήττα από τον ΠΑΟΚ σε τρεις τελικούς και μετά τη χαώδη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα. Θα είναι πολύ βαρύ για τον εγωισμό τους αν ξαναχάσουν το Κύπελλο. Αλλά όταν νιώθεις ότι είσαι με την πλάτη στον τοίχο, όταν νιώθεις ότι θα ατιμωθείς, αυτό συνήθως προκαλεί εκνευρισμό και άγχος που δεν είναι δημιουργικό. Να, λοιπόν, ένα ακόμη αβαντάζ για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι ΚΑΙ αυτό δικό τους...

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/5)

X