ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Oι «πατερούληδες» της F.L καίγονται για τον εγωισμό τους

Oι «πατερούληδες» της F.L καίγονται για τον εγωισμό τους

Η άποψη του Βασίλη Μάστορα για τις "κορώνες περί οράματος για καλύτερες μέρες που δεν πείθουν κανέναν"

Την άποψη μου για τη Football League την έχω καταθέσει πολλές φορές από ετούτη εδώ τη στήλη.

 

Είναι μία κατηγορία πλήρως απαξιωμένη, η οποία δεν δίνει κανένα όραμα, δεν ελκύει χορηγούς και οι περισσότεροι αγώνες της γίνονται μεταξύ γνωστών και φίλων. Ανυπόληπτο Πρωτάθλημα, σε μέτριες έως κακές γηπεδικές συνθήκες, με παράγοντες που πολλές φορές σάρκασαν δημοσίως τη διοργάνωση δηλώνοντας ότι «αφού δεν βγαίνουν οι ομάδες οικονομικά τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες, παίζουν στοίχημα». 

 

Η Football League ως φορέας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε στα μέλη της και με το ζόρι συγκεντρώνει τα χρήματα προκειμένου να πληρωθούν οι υπάλληλοι των γραφείων.  Παρ’ όλα αυτά κατά τις χθεσινές εκλογές ήταν δύο οι υποψήφιοι πρόεδροι. Οι κ.κ. Λεουτσάκος και Λυχναράς διεκδίκησαν την προεδρία με νικητή τον πρώτο. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό των δύο παραγόντων ώστε να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους που διαγκωνίσθηκαν ώστε να διοικήσουν έναν φορέα που αργοπεθαίνει. Γιατί οι κορώνες περί «οράματος για καλύτερες ημέρες», δεν πείθουν κανέναν.

 

Ας πάρω την πιο αθώα εκδοχή για την υποψηφιότητα των δύο παραγόντων για την προεδρία της Football League. Ότι δηλαδή το έκαναν για λόγους υστεροφημίας. Τα «μεγάλα αφεντικά» όμως, κατά τη δήλωση του εκπροσώπου της ΕΠΟ Λεωνίδα Θωμαΐδη, τι σκοπούς εξυπηρετούσαν και είχαν εμπλοκή στις ζυμώσεις για την εκλογή του νέου προέδρου της Football League; Ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος κατήγγειλε παρέμβαση ώστε να μην ψηφίσει η Ε.Π.Ο, όπως είχε δικαίωμα στις εκλογές, δεν είπε περισσότερα. Εδωσε πάντως το στίγμα για το τι προηγήθηκε μέχρι την ημέρα των εκλογών.

 

Ο κόσμος το έχει τύμπανο ότι οι πρόεδροι του big 3 (Μελισαννίδης, Σαββίδης και Μαρινάκης), επιχείρησαν να διαμορφώσουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι άγνωστο αν τους τρεις άνδρες υπονόησε ο κ. Θωμαΐδης στις δηλώσεις του, αλλά εκτιμώ ότι αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον της Football League έχουν πολλούς άλλους τρόπους για ουσιαστική προσφορά. Το να χρησιμοποιούν το… γήπεδο της κατηγορίας για να λύσουν τις όποιες παραγοντικές διαφορές τούς χωρίζουν, είναι μία κακή υπηρεσία στη Football League.

 

 FOCUS

Mέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση από τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Βαγγέλη Γραμμένο για τις καταγγελτικές δηλώσεις του συμβούλου της Ομοσπονδίας κ. Θωμαΐδη σχετικά με τις εκλογές της Football League. Η σιωπή των αμνών.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/7)

X