ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Όχι» των ευρωπαϊκών Λιγκών στο «Super Champions League»

«Όχι» των ευρωπαϊκών Λιγκών στο «Super Champions League»

Στα «κάγκελα» οι επιτελείς των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με την προοπτική σύστασης του Super Champions League.

Την αντίθεσή της στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων (ECA) και της UEFA για δημιουργία από το 2024 ενός ευρωπαϊκού υπερπρωταθλήματος 32 ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονται τα Σαββατοκύριακα εκφράζει η Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

 

Οι εξαγγελίες της ECA πριν από μερικές ημέρες διά στόματος του ισχυρού άνδρα της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι περί δημιουργίας μιας διοργάνωσης με την επωνυμία «Super Champions League» στην οποία θα συμμετέχουν οι 32 ισχυρότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και θα αγωνίζονται τα Σαββατοκύριακα έχει προκαλέσει την οργή και την ανησυχία των εγχώριων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

 

Οι επιτελείς των ευρωπαϊκών λιγκών ισχυρίζονται πως μια τέτοια διοργάνωση θα υποβαθμίσει τα εγχώρια πρωταθλήματα και ετοιμάζουν παρέμβαση στην UEFA.

 

Μάλιστα, στο πρόσφατο συνέδριο Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων το κλίμα ήταν εξόχως αρνητικό.

 

«Προστατεύουμε τα εγχώρια πρωταθλήματα, ό,τι πιο σημαντικό για τους οπαδούς. Επιπλέον θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε ενάντια στην αυξανόμενη ανισότητα που κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λαρς-Κρίστερ Όλσον.

 

Τη μεγαλύτερη αντίθεση στα πλάνα των ECA και UEFA για τη δημιουργία του Super Champions League από το 2024 και μετά εξέφρασε η Premier League, από την οποία μεταφέρθηκε το εξής: «Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα και στη ζωή της χώρας. Εκατομμύρια οπαδοί βλέπουν τα παιχνίδια, με μία πίστη που περνάει από γενιά σε γενιά. Έχουμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Ανταγωνιστικό και με πιστούς οπαδούς τους οποίους και υπερασπιζόμαστε».

X