ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οχι έναν, αλλά δύο χαφ

Οχι έναν, αλλά δύο χαφ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ και τις δεδομένες απουσίες

Ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση ενός χαφ-ηγέτη! Αυτό λέει το ρεπορτάζ και σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία ο στόχος έχει κλειδώσει. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Το θέμα, όμως, είναι άλλο: αρκεί ένας χαφ για να γεμίσει ο νευραλγικός χώρος του κέντρου; Οι απουσίες που υπάρχουν είναι δεδομένες και τα κενά μεγάλα. Μήπως χρειάζεται και δεύτερη μεταγραφή ποιοτικού μέσου ικανού να κάνει την διαφορά;

 

Το κέντρο του ΠΑΟΚ έχει αποδεκατιστεί δραματικά. Ο Μαουρίσιο είναι τραυματίας όπως και ο Βέρνμπλουμ. Κανένας δεν γνωρίζει εκ του ασφαλούς πότε θα επιστρέψουν, σε ποια κατάσταση θα είναι και ποιο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί για να φτάσουν στο γνωστό ιδεατό επίπεδο απόδοσης. Και οι δύο διαθέτουν υψηλές παραστάσεις και ιδιαίτερα η παρουσία του πρώτου ήταν καθοριστικός παράγοντας στον δρόμο για την κατάκτηση του περσινού ντάμπλ.

 

Ταυτόχρονα, ο Σάκχοφ και ο Κάνιας αποτελούν ήδη παρελθόν έχοντας ήδη αναχωρήσει για άλλες πολιτείες, ενώ ο Ολιβέιρα σύμφωνα και με την προχθεσινή του δήλωση έχει το μυαλό του αποκλειστικά στην Πόρτο. Ολ’ αυτά σημαίνουν ότι τα κενά στη μεσαία γραμμή για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλα τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Και το χειρότερο από όλα δεν έχουν ακόμα καλυφθεί αν και χρόνος μετράει αντίστροφα.

 

Ο ΠΑΟΚ ήδη κινείται για την απόκτηση του ιδανικού χαφ-κόφτη που θα ανεβάσει την ομάδα και θα δέσει στο νέο σύστημα. Φαίνεται όμως με μια δεύτερη ανάγνωση ότι όσο καλός κι αν είναι θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί και δεύτερο παίκτη.

 

Σίγουρα όχι κάποιον τυχαίο. Θέλει παίκτη ικανό να ανταποκριθεί στο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο Φερέιρα, αλλά και στην υπέρβαση που απαιτεί η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ. Οι μέρες που απομένουν είναι ελάχιστες. Είναι άγνωστο ακόμα κι αν αποκτηθούν αύριο, αν αυτοί παίκτες θα προλάβουν να ενσωματωθούν μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού στις 6 Αυγούστου.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/7)

X