ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση κόντρα σε όλους και σε όλα

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση κόντρα σε όλους και σε όλα

Ο Γιώργος Μπούζος σχολιάζει τη χθεσινή νίκη και τη σοβαρότητα που διακρίνει τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ! Πέρασε χωρίς ανάσα από το Αγρίνιο, λύγισε τον Παναιτωλικό (0-1)- εκεί που ο Ολυμπιακός άφησε βαθμό και γκρίνιαξε για την διαιτησία του Παππά (από τότε τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι)- παρέδωσε τα διαπιστευτήρια του και πάτησε κορυφή, πιάνοντας την ομάδα του Πειραιά στην πρώτη θέση. Εδώ τώρα χρειάζεται δυνατή μνήμη για να θυμηθούμε πότε χάνεται στο παρελθόν, η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος!

 

Είναι επίτευγμα πρώτης γραμμής. Ο Παναιτωλικός μπορεί να μην έχει σταυρώσει νίκη στο πρωτάθλημα, είναι όμως πανίσχυρος και προσφέρθηκε για το πρώτο σοβαρό crash test της περιόδου. Ο ΠΑΟΚ το πέρασε με επιτυχία κι αν συνεχίσει έτσι τότε θα καταφέρει αυτό που θέλουν όλοι. Να παραμείνει μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος μέχρι την τελευταία στιγμή!

 

Κάτι που στην αρχή της περιόδου φάνταζε ουτοπία αλλά σήμερα μοιάζει, υπό προϋποθέσεις εφικτό. Βέβαια, είναι αρχή της περιόδου, το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά, αλλά ο ΠΑΟΚ με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει και το πάθος για διάκριση είναι ικανός να πετύχει περισσότερα από πέρσι.

 

Η κατάκτηση όμως της πρώτης θέσης, εκτός από το μήνυμα που στέλνει, προσφέρει την ακλόνητη αυτοπεποίθηση που χρειάζονται οι παίκτες και ο Αναστασιάδης. Η ομάδα έχει αποκτήσει κεκτημένη ταχύτητα- η διαφορά των γκολ έγινε στα πέντε τελευταία παιχνίδια 18-1- και μαζί την πιστη στη δύναμη της. Ακόμα και στο Αγρίνιο, δεν κλείστηκε πίσω δεν επιχείρησε διαχείριση αλλά έπαιξε έξυπνα για τη νίκη με τη γνωστή πλέον συνταγή: ομαδικό πνεύμα, αγωνιστικός χαρακτήρας, πάθος για τους τρεις βαθμούς.

 

Το τελευταίο ήταν ορατό στους περισσότερους παίκτες του Αναστασιάδη. Πρώτος και καλύτερος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που κάλυπτε όλες τις θέσεις, κατάπιε χιλιόμετρα έδωσε πρώτος το καλό παράδειγμα. Από κοντά ο Μακ που πήρε την προσωπική προσπάθεια και μαζί το πέναλτι, ευστόχησε κι έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη χρυσάφι και μαζί την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Πλέον όλα είναι ανοιχτά. Ο ΠΑΟΚ είναι μαζί με τον Ολυμπιακό, έχει κερδίσει πόντους και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική.

X