ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

O Υφυπουργός Αθλητισμού αποκλειστικά στο Metropolis 95,5 (audio)

O Υφυπουργός Αθλητισμού αποκλειστικά στο Metropolis 95,5 (audio)

Διαβάστε όσα είπε ο Σταύρος Κοντονής για το θέμα του αυτοδιοίκητου και των μέτρων κατά της βίας

Ο Σταύρος Κοντονής φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μιλώντας για τον  ποδοσφαιρικό και μπασκετικό Άρη,  αλλά και για όλες τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  

 

Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τις συζητήσεις που είχε με την UEFA είπε:

 

«Για το θέμα του αυτοδιοίκητου έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η κυβέρνηση δεν το επιβουλεύεται, ούτε θέλει να το καταργήσει. Θέλει να λειτουργήσει ουσιαστικά. Αυτό που έγινε είναι ότι καταργήθηκε η διάταξη του νόμου Ορφανού που δεν της έδινε αυτοδιοίκητο, αλλά αυτονομία. Η αυτονομία καταργήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι ένας οργανισμός αυτονομείται απολύτως από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και τον έλεγχο και λειτουργεί παράλληλα με τη νομοθετική διαδικασία. Δηλαδή αποφασίζω για το ποδόσφαιρο ό,τι νομίζω, χωρίς να ελέγχεται. Αυτό δεν υπάρχει.

 

Νομοθετήσαμε τη συμμετοχή τακτικών δικαστών. Είναι εξίσου σημαντικό ότι μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα και πρώτη φορά νομοθετήθηκε ότι μπορεί να διακοπεί οριστικά ένα πρωτάθλημα. Η απόφαση για αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπήρχε στο σχέδιο νόμου, αλλά αντέδρασε η UEFA, λέγοντας ότι είναι δικά της πρωταθλήματα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και μάλιστα με έναν μονομερή τρόπο να τινάξει στον αέρα τα πρωταθλήματα, η UEFAχρησιμοποίησε ένα επιχείρημα πειστικό και το αναφέρω διότι μετά από αυτό αποσύραμε τη διάταξη. Μου είπε ο εκπρόσωπος της UEFA: Κύριε Υπουργέ, μπορείτε να διακόπτετε το πρωτάθλημα οριστικά. Από τη στιγμή που έχετε αυτή τη δυνατότητα, ικανοποιείται απολύτως η προσπάθεια να μπει τάξη σε περίπτωση επεισοδίων. Οπότε, με τον ίδιο τρόπο εξυπηρετείται ο ίδιος σκοπός».

 

Ο κ. Κοντονής έκλεισε με ένα μήνυμα προς το φίλαθλο κόσμο:

 

«Να ξέρουν οι φίλαθλοι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν και θα εφαρμόζει το νόμο προς πάσα κατεύθυνση». 

 

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

 

 

 

 

Ο Σταύρος Κοντονής για τον μπασκετικό Άρη ΕΔΩ

 

 

Ο Σταύρος Κοντονής για τον ποδοσφαιρικό Άρη ΕΔΩ 

 

 

X