ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο χρόνος πιέζει τον ΠΑΟΚ. Πολλές οι εκκρεμότητες

Ο χρόνος πιέζει τον ΠΑΟΚ. Πολλές οι εκκρεμότητες

Ο Δημήτρης Μπούζας γράφει για το αύριο του ΠΑΟΚ και την ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος

Όποιος επιχειρήσει να μπει στον πειρασμό, για μια έστω και απλή καταμέτρηση εκκρεμοτήτων, που απασχολούν αυτήν την στιγμή τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ, και οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο το έμψυχο υλικό της ομάδας και κατά δεύτερον την αναδιοργάνωση του διοικητικού σχήματος της ΠΑΕ- όπως αυτή εξαγγέλθηκε από τον μεγαλομέτοχο- σίγουρα, αλλά και πολύ εύκολα, θα διαπιστώσει πως υπάρχουν και πολλά προβλήματα.

 

Ευχής έργο θα είναι, αλλά και ελπίδα όλων των ΠΑΟΚτσήδων, να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, «για να μην χαθεί η μπάλα»

Για όσους έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού της νέα χρονιάς και της προσπάθειας της γενικής αναδιάταξης των ασπρόμαυρων δυνάμεων, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Όπως όλα δείχνουν, και όπως άλλωστε είναι λογικό και αναμενόμενο, το «βάρος», το «χρέος» και η ευθύνη για το καινούριο ξεκίνημα, πέφτει στις πλάτες του μεγαλομετόχου, του νέου κόουτς και του μέχρι «χθες» (;) προέδρου. Ιβάν Σαββίδης , Ζήσης Βρύζας και Άγγελος Αναστασιάδης, καλούνται μέσα σ? ένα εύλογο… αλλά και πιεστικό χρονικό διάστημα, όχι απλά να προχωρήσουν σε μια πρώτη και ταχύτατη εκτίμηση της κατάστασης- μια και τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά-, αλλά και στις κινήσεις που θα αποτελέσουν και θα είναι οι πρώτες ενδείξεις και τα μηνύματα για τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να δουλέψουν για να αντιμετωπίσουν την δυσκολοδιαχείριστη κατάσταση. 

 


Ευχής έργο θα είναι, αλλά και ελπίδα όλων των ΠΑΟΚτσήδων, να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, «για να μην χαθεί η μπάλα», όπως συνέβη στα δύο τελευταία χρόνια. Η ασυγχώρητη και αυτοκαταστροφική ενδοοικογενειακή ασυνεννοησία και ο εκφυλισμός σε επίπεδο διαχωρισμού, αρμοδιοτήτων και ευθυνών, αλλά και όλα όσα μονόδρομα οδηγούσαν προς το Ροστόφ και στον αντίστοιχο απόλυτο έλεγχο του μεγαλομετόχου, προφανώς θα πρέπει να αποφευχθούν. Περιμένοντας την ανασύνθεση του ΔΣ της ΠΑΕ, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ελπίζει να δει αλλαγές με παρουσίες αυτή τη φορά, όχι διακοσμητικές.

 

Όπως επίσης και έναν καθαρό προσδιορισμό αρμοδιοτήτων, ακριβώς αντίθετο από το τουρλουμπούκι της ανεύθυνο-υπευθυνότητας του παρελθόντος. Ο μεγαλομέτοχος, εξομολογούμενος μετά από την τραγική κατάληξη της χρονιάς, παραδέχτηκε ότι έγιναν πολλά λάθη και ότι σ? αυτά τα λάθη έχει και ο ίδιος συμμετοχή. Ως εκ τούτου, οφείλει να πετάξει στα σκουπίδια το λαθεμένο μοντέλο διοίκησης που είχε επιλέξει και το οποίο εξέθετε και τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον ίδιο. Επιβάλλεται, να προχωρήσει σε τολμηρές τομές με γενναίες αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να έχει συνεργάτες, οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς και να τους συμβουλεύεται (ακόμη και σήμερα) για θέματα σοβαρά, όπως της διαιτησίας. Βέβαια, δεν είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα του υποδείξουμε πρόσωπα. Ας μας επιτραπεί όμως, μια εξαίρεση για να αναφερθούμε στις πρώτες επιλογές του, με τους κυρίους κυρίους Φράγκο Φραγκούλη και Γιώργο Λυσσαρίδη οι οποίες ήταν ιδανικές και αξιολογότατες και όμως δεν προχώρησαν. 

Ο χρόνος πιέζει. Οι εκκρεμότητες σχεδόν «κραυγάζουν». Το ρόστερ πρέπει να αναδομηθεί εκ βάθρων


Από κει και πέρα, η επιλογή ενός κόουτς αποδεδειγμένα ικανού και έμπειρου, απαιτεί και την στήριξη από μέρους του, για ό,τι έχει σχέση αποκλειστικά με το έμψυχο υλικό της ομάδας. Και όταν λέμε στήριξη, δεν εννοούμε μια απλή συναισθηματική συμπαράσταση, αλλά μια ουσιώδη και ρεαλιστική υποστήριξη του σχεδιασμού και όλων των αποφάσεών του. Την ίδια εμπιστοσύνη, πρέπει να απολαμβάνει και ο παράγοντας (Ζήσης Βρύζας), ο οποίο επελέγη ως υπεύθυνος από πλευράς ΠΑΕ για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι περιστάσεις απαιτούν ξεκαθάρισμα και ξεσκαρτάρισμα, σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς. Τα συσσωρευμένα προβλήματα περιμένουν την επίλυσή τους. Ο χρόνος πιέζει. Οι εκκρεμότητες σχεδόν «κραυγάζουν». Το ρόστερ πρέπει να αναδομηθεί εκ βάθρων.

 

Δεκαέξι ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα, σπουδαίοι αλλά και άχρηστοι δανεικοί, μερικοί και πολλά υποσχόμενοι νεαροί, περιμένουν στην σειρά για να πληροφορηθούν ποιος θα είναι ο ρόλος και το μέλλον τους. Κάποιοι από αυτούς- ίσως οι περισσότεροι- να είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση. Με δύο λόγια, μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι λίγα τα προβλήματα και τα διλήμματα. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, κάποιοι (στην πρώτη γραμμή Σαββίδης, Αναστασιάδης, Βρύζας) χρειάζεται να «τρέξουν». Μόνον έτσι θα προλάβουν.

X