ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο άφωνος υφυπουργός, το μνημόσυνο και ο νόμος του Ορφανού

Ο άφωνος υφυπουργός, το μνημόσυνο και ο νόμος του Ορφανού

Αν υπάρχει ένας λόγος που ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός θα μείνει στην ιστορία είναι η αφωνία του! Είναι ο άφωνος υφυπουργός! Και μαζί άπραγος.

Αν υπάρχει ένας λόγος που ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός θα μείνει στην ιστορία είναι η αφωνία του! Είναι ο άφωνος υφυπουργός! Και μαζί άπραγος. Δεν υπάρχει τίποτα που θα αφήσει πίσω του για να τον θυμόμαστε. Από το υπουργείο θα περάσει και το ερώτημα θα εξακολουθεί να πλανιέται: τι έκανε στο διάστημα της θητείας του; Τι θα έχει να υπερηφανεύεται; Τι προσέφερε στον ελληνικό αθλητισμό; Ποιο είναι το έργο του;

 

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος

 

Μέχρι στιγμής η παρουσία του έγινε αισθητή μόνο μια φορά. Με την προχθεσινή απόφαση του- αποθέωση της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού- να αναβληθεί όλη η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στη μνήμη του άδικοχαμένου φίλαθλου του Εθνικού που δολοφονήθηκε στην Κρήτη στο παιχνίδι με τον Ηρόδοτο.

 

Δηλαδή αν δεν υπήρχε η τραγική κατάληξη τα πρωταθλήματα θα γινόταν κανονικά, τώρα όμως ο υφυπουργός «ξύπνησε» και έβαλε λουκέτο για 24ωρες στον ελληνικό αθλητισμό. Άρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ο εφιάλτης της βίας εξοβελίστηκε από τις εξέδρες, τα γήπεδα είναι ελεύθερα σε οικογένειες και παιδιά. Απερίγραπτη ειρωνεία!

 

Ο Γιάννης Ανδριανός υπήρξε επί 10 ολόκληρα χρόνια στο γραφείο τύπου του Κώστα Καραμανλή, στενός συνεργάτης του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Όσοι τον γνώρισαν από κοντά μιλούν για έναν ιδιαίτερα εργατικό και χαμηλού προφίλ άνθρωπο που αποφεύγει τις συνεντεύξεις και προτιμάει να μιλάει με πράξεις.

 

Όλα αυτά καλά, αλλά στο χώρο του αθλητισμού δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα έργο. Είναι φανερό ότι αδυνατεί να παρέμβει δραστικά στο καυτό θέμα της βίας. Δεν διαθέτει το βεληνεκές και το πολιτικό ανάστημα.

 

Ο μόνος που το έκανε και το πλήρωσε ακριβά ήταν ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, σήμερα υπουργός Μακεδονίας Θράκης. Ο περιβόητος νόμος Ορφανού, που χαρακτήριζε ιδιώνυμο το αδίκημα στα γήπεδα, χωρίς να δίνει το δικαίωμα της έφεσης και της αναστολής, ήταν ο νόμος που έσφιξε τα λουριά κι έστειλε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

 

Τον απέσυραν από το φόβο του περιβόητου πολιτικού κόστους. Ίσως γι΄ αυτό αντί για μέτρα να αρκούνται σε μνημόσυνο. Όπως του Σαββατοκύριακου.

X