ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ντροπή στον ΠΑΟΚ, θα ασκήσουμε αγωγές κατά πάντων»(aud)

«Ντροπή στον ΠΑΟΚ, θα ασκήσουμε αγωγές κατά πάντων»(aud)

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος και μίλησε για την απόφαση της Σούπερ Λιγκ να αφαιρέσει τρεις βαθμούς στον Ηρακλή και να στείλει τον Γηραιό στην Β Εθνική.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για την υπόθεση του Ηρακλή: «Μιλάμε για σκάνδαλο ολκής, πραξικόπημα καθαρά. Είναι απίστευτο αυτό που έχει γίνει. Τα είχα επισημάνει από το προηγούμενο συμβούλιο γιατί σε αυτό δεν πήγα. Στείλαμε υπόμνημα όπου εξηγούσαμε τα πάντα, στείλαμε τα χαρτιά τα σχετικά. Εγινε παράσταση για να επισημοποιήσουμε την θέση μας, είχαν αποστείλει έγγραφο στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για το αν είναι νόμιμη η εξόφληση του Πουρτουλίδη, η ΕΠΟ δεν τους απάντησε. Ο Πουρτουλίδης είχε ζητήσει να παρασταθεί αλλά δεν τον κάλεσε το συμβούλιο. Ετσι προχώρησαν σε αυτό το ανοσιούργημα και θα έχουμε σοβαρές παρενέργειες εφόσον μου δώσει ο Ηρακλής την εντολή για αγωγές και μηνύσεις γιατί είναι ένα σκάνδαλο το οποίο απορώ πώς τόσοι δικηγόροι που ήταν εκεί μέσα και συνετέλεσαν για να γίνει. Μιλάμε για ένα έγκλημα που δεν έχει ξαναγίνει, τρίτη φορά προσπαθούν να ρίξουν τον Ηρακλή για εξωαγωνιστικούς λόγους τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν έχει κάνει καταγγελία. Έπαιξαν το ρόλο το υπερδικαστηρίου, ξεπερνώντας κάθε όριο νομιμότητας. Ούτε ο αθλητικός νόμος, ούτε η Πολιτεία, ούτε οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας τους δίνει τέτοιο δικαίωμα. Περιμένω τη διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ να πάρει θέση, έχει κληθεί να απαντήσει και δεν απάντησε. Δεν είναι δυνατόν να ρωτάνε τι συνιστά εξόφληση. Προκαλούν κυριολεκτικά την δικαιοσύνη και την ομοσπονδία βγάζοντας αυτή την προκλητική απόφαση για να βοηθήσουν τους ανωτέρους τους, τον Λεβαδειακό δηλαδή».

 

Για το υπόμνημα του Πουρτουλίδη: «Δεν έπρεπε να είχε συζητηθεί καν, δεν είχαν καμιά αρμοδιότητα να το κάνουν. Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει κάνει καταγγελία, ούτε ο ατζέντης ούτε ο μάνατζερ του, από τη στιγμή που έχει υπογράψει και δηλώνει εξοφλημένος δεν μπορεί να γίνει αυτό. Ανοίγουν τους ασκούς του αιόλου, είναι αδιανόητο και δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θα τρώγονται μεταξύ τους με τις αδειοδοτήσεις στο μέλλον αυτοί που έριξαν τον Ηρακλή, κανείς δεν έδινε μετρητά στους ποδοσφαιριστές και δεν έχει κλείσει τις υποθέσεις απευθείας».

 

Για την υπόθεση του Πανιωνίου στο παρελθόν: «Είναι πάρα πολλές, έχουν γίνει με δόσεις, με εξοφλητικές, με γραμμάτια, με διακανονισμούς και δεν έχει γίνει το παραμικρό πρόβλημα. Η FIFA δέχεται την υπογραφή του ποδοσφαιριστή, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει θέμα ο ποδοσφαιριστής και έχει συναινέσει και δεν θέλει πειθαρχικές συνέπειες. Πως γίνεται μετά από 6 μήνες να έκαναν κάτι τέτοιο; Δεν είχαν κανένα δικαίωμα για κάτι τέτοιο και δεν το προβλέπει κανένας κανονισμός».

 

Για τα επόμενα βήματα: «Είναι η προσφυγή, μετά οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά όλων που ψήφισαν κατά του Ηρακλή. Είναι ντροπή η θέση του ΠΑΟΚ, δεν γίνεται να λέμε ότι ο Λεβαδειακός τόσα χρόνια είναι στο άρμα και να έρχεται ο ΠΑΟΚ και να ψηφίζει κατά του Ηρακλή. Δεν γίνεται να στηρίζεται ο ΠΑΟΚ στη νομική υπηρεσία της Σούπερ Λιγκ, στην ουσία σιγοντάρει αυτό το έγκλημα. Τόσοι δικηγόροι ήταν εκεί μέσα και στηρίχθηκαν στη νομική υπηρεσία της Σούπερ Λιγκ, αυτό φαινόταν ότι έπρεπε να γίνει και ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να ρίξουν τον Ηρακλή. Είναι ανήκουστα αυτά τα πράγματα. Και όλα αυτά που έγιναν έγιναν για να σώσουν τον Λεβαδειακό, να ρίξουν τον Ηρακλή και να μην αφήσουν τον 3ο της Φούτμπολ Λιγκ να διεκδικήσει την άνοδο».

 

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα να στραφεί νομικά κατά φυσικών προσώπων: «Φυσικά, με τέτοιες παρανομίες που έκαναν εις βάρος των περιουσιακών δικαιωμάτων ενός συλλόγου, της προσωπικότητας του κ.Παπαθανασάκη, των ποδοσφαιριστών. Ο ίδιος ο Πουρτουλίδης μπορεί να τους κάνει μήνυση και αγωγή, με ποιο δικαίωμα νοιάζονται για τα λεφτά άλλων; Εψαξαν για άλλους ποδοσφαιριστές, για το πώς πήρε άδεια σε 3 λεπτά ο Λεβαδειακός; Αυτό δεν είναι συνεταιρισμός, είναι λυκοφωλιά. Είχαν αποφασίσει να καθαρίσουν τον Ηρακλή, έχουν στήσει μαγαζιά, η Πολιτεία πρέπει να τα ελέγξει και να μην ανέχεται αυτή την κατάσταση, δεν έχουμε μόνο εγκληματική οργάνωση που ζει και βασιλεύει, εδώ ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Ξαφνικά ως εκ θαύματος η Σούπερ Λιγκ ενδιαφέρθηκε για τα λεφτά του Πουρτουλίδη, για τον Καπό του Λεβαδειακού που τους έκανε καταγγελίες δεν ασχολήθηκε κανείς. Τους πείραξε ο Πουρτουλίδης, αν θα εξοφληθεί μέσω εγγυητικής, μέσω συναλλαγματικής ή μέσω κουπονιών».

 

 

 

X