ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ντρίμπλες» του προέδρου της Μπενφίκα για το σκάνδαλο «E-Toupeira»

«Ντρίμπλες» του προέδρου της Μπενφίκα για το σκάνδαλο «E-Toupeira»

Ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα απέφυγε τέσσερις κλήσεις της εισαγγελίας της Λισαβόνας για να καταθέσει για το σκάνδαλο που απειλεί τον σύλλογο

Τρομερές αποκαλύψεις για την Μπενφίκα και τον πρόεδρό της, Λυίς Φιλίπε Βιέιρα, κάνει το εβδομαδιαίο πορτογαλικό περιοδικό «Sábado».

 

Η ομάδα της Λισαβόνας απειλείται με αποβολή εώς και τρία χρόνια από όλες τις διοργανώσεις λόγω εμπλοκής της στο πολύκροτο σκάνδαλο ««E-Toupeira».

 

Το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει ότι ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου κλήθηκε τέσσερις φορές από την εισαγγελία της Λισαβόνας για να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση όμως κατάφερε να μην δώσει το παρών σε κάθε περίπτωση για διάφορους λόγους.

 

Η πρώτη κλήση στον Βιέιρα έγινε στις 28 Ιουνίου και ο ισχυρός άνδρας των «Αετών» δεν έμφανίστηκε ποτέ. Δύο βδομάδες μετά, στις 12 Ιουλίου, ο δικηγόρος της Μπενφίκα, Ζοάο Κορέια, ενημέρωσε τον εισαγγελέα Βάλτερ Άλβες ότι ο Βιέιρα βρισκόταν στο εξωτερικό, χωρίς να ούτε διευκρινίσει τον τόπο ή καταφέρει να το αποδείξει.

 

Ωστόσο, στο περιοδικό σημειώνεται ότι όντως ο Βιέιρα βρισκόταν εκτός Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη διαπραγματευόμενος τις μεταγραφές των Γκαμπριέλ και Νικολάς Καστίγιο. Στη συνέχεια, ο Βιέιρα ταξίδεψε στην Αγγλία στις 15 Ιουλίου για να είναι παρών για την προετοιμασία της Μπενφίκα.

 

Η δεύτερη φορά που κλήθηκε ο Βιέιρα για κατάθεση ήταν στις 10 Αυγούστου και δεν εμφανίστηκε ξανά όντας νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο από την προηυγούμενη μέρα. Η τρίτη κλήση από την εισαγγελία ήταν για τις 20 Αυγούστου όμως ο πρόεδρος της Μπενφίκα δεν είχε πάρει ακόμα εξιτήριο.

 

Ο εισαγγελέας Αλβες έδωσε αναβολή μιας εβδομάδας στον Βιέιρα που έπρεπε να δώσει το παρών στις 27 Αυγούστου ενώ κάλεσε και ακόμα δύο διοικητικά στελέχη του συλλόγου, τον εκτελεστικό διευθυντή της Μπενφίκα, Ντομίνγκος Σοάρες Ολιβέιρα, και τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για το «Benfica TV», Ζοζέ Εντουάρντο Μονίζ. Ο πρώτος παραβρέθηκε, ο δεύτερος απουσίασε επειδή βρισκόταν στη Βραζιλία.

 

Οσο καιρό συνέβαιναν όλα αυτά, η Μπενφίκα, μέσω των δικηγόρων της, προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία και κατέθεσαν αίτημα να απομακρυνθεί ο εισαγγελέας Αλβες από την υπόθεση, υποστηρίζοντας  ότι «θέλει να βάλει με κάθε κόστος την Μπενφίκα στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

 

Στις 27 Αυγούστου, το αίτημα της Μπενφίκα έπεσε στο κενό και οι Ολιβέιρα, Γκαϊόζο κατέθεσαν ότι η Μπενφίκα δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο «E-Toupeira». Ο εισαγγελέας Βάλτερ Άλβες δεν πείστηκε και κάθισε στο «σκαμνί» την Μπενφίκα.

 

Τέσσερις μέρες αργότερα, τις 31 Αυγούστου, το νομικό τμήμα της Μπενφίκα κατέθεσαν αίτημα για ακύρωση της εισαγγελικής απόφασης αλλά και νέο αίτημα για αντικατάσταση του Άλβες. Και τα δύο απορρίφθηκαν εκ νέου από την εισαγγελία.

 

Τελικώς, στις 4 Σεπτεμβρίου απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς «E-Toupeira» τόσο στην Μπενφίκα όπως και στον πρώην νομικό εκπρόσωπό της, Πάουλο Γκονσάλβες.

X