ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Νοτοπούλου: «Εμείς δουλεύουμε για τους πολίτες και άλλοι τους πολίτες»

Νοτοπούλου: «Εμείς δουλεύουμε για τους πολίτες και άλλοι τους πολίτες»

Η ίδια αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της κυβέρνησης τον τελευταίο 1,5 χρόνο, από τότε, δηλαδή, που καθιερώθηκε ο θεσμός του Γραφείου Πρωθυπουργού.

 

Τον χάρτη με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε σήμερα η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στην πόλη, Κατερίνα Νοτοπούλου. 

 

 

Στον χάρτη, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται η απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα, η ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, η ανέγερση του 1ου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, το μετρό, αλλά και η δημιουργία του Film Office, το οποίο ως στόχο θα έχει την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία.

 

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζοντας ότι είναι "ένα καλό παράδειγμα πως δε χρειάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία". Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ΕΥΑΘ, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα "μέγα και μη αμελητέο" θέμα για την κυβέρνηση.

 

Παράλληλα, η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου άφησε αιχμές για όσους άσκησαν κριτική και ειδικότερα για τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίο αναφερόμενος στον χάρτη των κυβερνητικών παρεμβάσεων έκανε λόγο για "σχέδιο επί χάρτου".

 

"Καλώ τους πολίτες να δουν τι είναι έργο και τι σχέδιο επί χάρτου, όπως μας κατηγόρησαν. Να δουν ποιοι δουλεύουν τους πολίτες και ποιοι δουλεύουν για τους πολίτες. Διαστρεβλωτική η κριτική που δέχθηκε ο χάρτης" δήλωσε.

 

Τέλος, η κα Νοτοπούλου απέφυγε να σχολιάσει την πρόθεση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταργήσει τον θεσμό του γραφείου, όπως επίσης και σε ερώτηση για το αν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές. "Το φορτίο που έχουμε εδώ είναι βαρύ. Είναι πολύ νωρίς ακόμη", είπε.

X