ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι νόμοι ισχύουν μόνο όταν πρόκειται για τον Ηρακλή;

Οι νόμοι ισχύουν μόνο όταν πρόκειται για τον Ηρακλή;

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει την επιλεκτική ευαισθησία απέναντι στον Ηρακλή

Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος του Ηρακλή προς την Β’ Εθνική. Εννοώ τον… διαδικαστικό δρόμο.

 

Παρά την αισιοδοξία που έβγαινε χθες από το ρεπορτάζ, ότι δηλαδή υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού για να δοθούν λύσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στους «κυανόλευκους» να προχωρήσουν στην σύσταση νέας ΠΑΕ και να απαλλαγούν από τα χρέη του παρελθόντος, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι στο θέμα των χρεών τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

 

Αν και ο Ηρακλής επιμένει, και έχει απόλυτο δίκιο να το κάνει, ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν ομάδες οι οποίες εξυπηρετήθηκαν από υπουργικές αποφάσεις ή τροπολογίες οι οποίες τις απάλλαξαν από δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις, λέγεται ότι ο κ. Βασιλειάδης επικαλέστηκε χθες το νόμο που υπάρχει από το 2016, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται η διαγραφή χρέους για καμία ομάδα.

 

Εφόσον ισχύει πως ο υφυπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε κατ’ αυτό τον τρόπο απέναντι στους ανθρώπους του Ηρακλή κι αν δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο εμπόδιο, οι «κυανόλευκοι» θα πέσουν για μια ακόμη φορά θύμα διαφορετικής μεταχείρισης σε σχέση με τους αντιπάλους τους για ίδια ζητήματα.

 

Τέτοιον καιρό πέρσι υποβιβάστηκαν από την Superleague λόγω μη αδειοδότησης και φέτος δεν υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, επί ημερών Κοντονή στο υπουργείο Αθλητισμού, με τροπολογία που υπέγραψε διέγραψε τα χρέη της Παναχαϊκής, στον Ηρακλή τώρα διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να γίνει το ίδιο για το δικό του πρόβλημα.

 

Εύχομαι να μην αληθεύουν οι πληροφορίες, διότι θα είναι τραγικό για τον Ηρακλή και τους ανθρώπους του να διαπιστώσουν για μια ακόμη φορά πως γι’ αυτούς ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά και πως κάθε ευνοϊκή ρύθμιση παύει να ισχύει μόνο όταν αυτοί χρειάζεται να κάνουν χρήση.

 

Θα είναι τραγικό, επίσης, γιατί αν χρειαστεί να κουβαλήσουν ένα χρέος που θα κυμαίνεται μεταξύ 1.000.000-1.500.000 ευρώ, θα γίνει απείρως πιο δύσκολη η προσπάθεια για να βρούνε χρηματοδότη.

 

Ξαναλέω ότι δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν θα βρεθεί μια φόρμουλα για να μπορέσει ο Ηρακλής να προχωρήσει χωρίς να είναι ναρκοθετημένη η επόμενη μέρα του.

 

Ειδικά όταν υπάρχουν σενάρια περί χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό του κράτους με 30.000.000 ευρώ το χρόνο για να δείχνει η ΕΡΤ αγώνες της Superleague…    

X