ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Νοκ ντάουν» στα χασομέρια; Ασυγχώρητοι όλοι τους!

«Νοκ ντάουν» στα χασομέρια; Ασυγχώρητοι όλοι τους!

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την ζημιά που υπέστη ο ΠΑΟΚ που δεν είναι ανεπανόρθωτη αλλά ταράζει τον οργανισμό των «ασπρόμαυρων»

Υπέστη ζημιά ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι ανεπανόρθωτη αλλά… Είναι ζημιά. Μία ήττα και δη, σε αγώνα νοκ άουτ ταράζει συθέμελα κάθε οργανισμό. Κι ο μάλλον κακός, ΠΑΟΚ ταράχθηκε χθες, από τη μάλλον, μέτρια Σλόβαν στα χασομέρια.

 


Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε κι έχασε. Ας πρόσεχε. Εδώ επιτρέψτε μας, να μη φορτώσουμε την ήττα στις πλάτες μόνον του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Παιδαριώδες το λάθος του. Απαράδεκτο για την κλάση του. Ουδείς τον προστάτευσε όμως, για να μην φθάσει έτσι η μπάλα στα χέρια του. Ο ίδιος προστάτευσε όλους πολλές φορές…
Η ευθύνη της ζημιάς βαραίνει τους πάντες στον ΠΑΟΚ. Από τον προπονητή του μέχρι τον τελευταίο παίκτη του. Προσέξτε βέβαια. Δεν είναι ανεπανόρθωτη. Έτσι;

 

Θα πείτε φυσικά – δίχως να έχετε άδικο – πως η διαφορά των δύο ομάδων «κτίζει» σιγουριά νίκης του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη. Ναι, αλλά… και στην Μπρατισλάβα αυτή η διαφορά δεν απέδωσε οφέλη για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας. Με αυτήν υπέστη τη ζημιά…

 

Το 1-0 οφείλεται ουσιαστικά στην κατά κανόνα κακή εικόνα της ελληνικής ομάδας. Εξαίρεση το διάστημα 46ο – 80ο λεπτό που ήταν… μέτρια! Ήταν κατώτερη των προσδοκιών του κόσμου της. Δίχως η σλοβακική να την προβληματίσει. Ουδεμία σχέση είχε πάντως. αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ, η χθεσινή, με την εικόνα στη ρεβάνς με τον Άγιαξ. Ως εκ τούτου εξέπληξε δυσάρεστα. Συνάμα προβλημάτισε!

 

Ο ΠΑΟΚ είχε μεν, κατοχή κι έλεγχο αλλά δεν αξιοποίησε αυτήν την υπεροχή, δε. Έλειπε το καθαρό μυαλό για την τελική πάσα αλλά και για την τελική προσπάθεια. Έλειψε η ένταση στην επίθεση του ενώ και στην άμυνα αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις.
Μέχρι το 45ο λεπτό η Σλόβαν είχε κερδίσει τέσσερα φάουλ σε πλεονεκτική θέση κι ο ΠΑΟΚ έψαχνε το ένα! Ένα παράδειγμα για την κακή λειτουργία του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Αιτία της; Η κακή απόδοση πολλών… Ναι, πολλών βασικών παικτών και η κόπωση. Ο ΠΑΟΚ εμφανίζει μία κόπωση η οποία δεν εξηγείται και δεν δικαιολογείται. Και για αυτήν σας παραπέμπουμε τα τελευταία λεπτά. Τότε που η στριμωγμένη στα σκοινιά Σλόβαν… Ανέπνευσε κι έριξε τον ΠΑΟΚ – από το …πουθενά - στο καναβάτσο με «νοκ ντάουν».

 

Δε λέμε «νοκ άουτ». Τούτο επειδή στην Τούμπα θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Όπως και να το κάνουμε όμως – κατά πως τα λέγαμε και χθες – η πρόκριση είναι πλέον, βαριά έννοια. Και βαραίνει στις σκέψεις όλων στον ΠΑΟΚ ενόψει και της πρεμιέρας (;) του Πρωταθλήματος.
Κι επιμένουμε: «Νοκ ντάουν» στα χασομέρια; Ασυγχώρητοι όλοι τους!

 

Επί του παρόντος βέβαια όλοι, μα όλοι στον ΠΑΟΚ οφείλουν, να ανασυγκροτηθούν. Να ανασυνταχθούν ταχύτατα. Να επανέλθουν! Κτύπησε βαριά η καμπάνα χθες. Ο ΠΑΟΚ υπέστη ζημιά. Δεν είναι πάντως, ανεπανόρθωτη!

 

ΥΓ 1 : Οι τρεις αλλαγές του σε τρεις αγώνες πρέπει να προβληματίσουν και μάλιστα, σοβαρά τον Δημήτρη Πέλκα. Και για το συγκεκριμένο προβληματισμό ας κοιταχθεί στον… καθρέφτη του!

ΥΓ 2 : Πολλά, πάρα πολλά νεύρα είχαν παίκτες του ΠΑΟΚ. Ανεξήγητα αλλά κι αδικαιολόγητα όπως κι ανεπίτρεπτα! Είναι αποκλειστική ευθύνη του Αμπέλ Φερέιρα να ξεκολλήσουν παίκτες του από τον τρόπο αποκλεισμού κόντρα στον Άγιαξ.

ΥΓ 3: Καιρός είναι, να κοιταχθεί στον καθρέφτη του κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Δεν είναι αυτός ο μοαβνδικός υπεύθυνος της ήττας αλλά… Τελευταία κάνει λάθη. Πολλά και αλόγιστα!

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (23/8)

X